SønderjyskE klart bedst i ondskabsfuld forestilling

Foto: iShoot.dk

Gentofte Stars – SønderjyskE 1-5 (0-1, 0-1, 1-3) I en kamp med masser af ondt blod imellem de to mandskaber tog SønderjyskE en sikker 5-1-sejr med hjem til Sønderjylland. Sønderjyderne var overlegne i alle spillet facetter, og i en Gentofte Skøjtehal, som var godt besøgt denne aften, tilspillede ”De lyseblå” sig en matchbold mandag aften. Kampen vil især blive husket for et hav af udvisninger.

Et imponerende antal SønderjyskE-fans havde taget turen til Gentofte denne lørdag aften, og man skulle ikke have været mange minutter forsinket for at have misset kampens første mål. 2:15 inde i første periode slog Derek Damon til tæt under mål.

SønderjyskE var også åbnet bedst, men føringsmålet lagde en dæmper på udeholdet, som nu kunne spille afventende. Det gjorde de godt, og da haluret havde rundet de første tyve minutter var stillingen derfor stadigvæk 0-1. Gentofte havde haft sparsomt med chancer, i en periode som ellers var præget af mange udvisninger og en del nærkampe efter spilstop. Det hele kulminerede et stort slagsmål minuttet før første pause.

Føringen blev fordoblet efter et kvarter af anden periode. Søren Dau fik lidt tilfældigt en chance, hvor den lille angriber var alene med Teemu Seppanen, og her svigtede han ikke. En afslutning højt i målet strøg forbi Seppanen, som havde sat sig ned. Perioden var lige som den første præget af et hav af udvisninger, og igen tog holdene sig en svingom, da perioden blev blæst af.

Gentofte havde et bjerg at bestige i tredje periode, og det lykkedes ikke Stars at komme tilbage. Perioden var seks minutter gammel, da Thomas Spelling satte pucken i kassen i en situation, hvor Seppanen så lidt skidt ud, og dermed var hjemmeholdet nede med 0-3.

Ville Järveläinen reducerede kort efter, hvilket betød at Gentofte fik fornyet tro på tingene, og minutterne efter var det faktisk også tættere på 2-3 end 1-4. En hurtigt sønderjysk kontra ved halvvejsmærket afgjorde dog kampen. Mads Lund satte scoringen i nettet og jublen var total blandt de medrejsende sønderjyder.

Til slut fik udeholdets fans endnu et mål at varme sig på, da Patrick Dwyer fra spids vinkel scorede til 1-5. Målet blev scoret i et af kampens utallige powerplays og cementerede sønderjyderne totale dominans denne aften.

Til sidst fik frustrationerne frit løb hos hjemmeholdet, og de sidste to minutter lignede mere brydning end reel ishockey.

Holdene mødes igen mandag. SønderjyskE har matchbold.