SønderjyskE: Hvordan skulle vores unge spillere ellers få istid?

Foto: Jan Korsgaard

Vojens-holdet i 1. division er “farmerhold” for SønderjyskE, der har holdet under sine vinger i denne sæson. Og SønderjyskE-direktør Klaus B. Rasmussen, der står med det overordnede ansvar i denne sæson har ingen forståelse for den kritik, som Amager kommer med i forhold til brugen af spillere som Henrik Nielsen, Morten Skov og Marc Sørensen i 1. divisionsregi.

– Vi har ikke ændret på vores koncept gennem hele sæsonen. Vi  har fået flere importspillere nu end tidligere, og har nu en stor og bred ligatrup. Der er nogle unge mennesker lige nu, som ikke er med på ligaholdet, og de spiller selvfølgelig 1. division. Samtidig har vi en fjerdekæde af unge spillere omkring eliten, og det siger sig selv, at får de to-tre skift i en kamp i Esbjerg om mandagen, så spiller de naturligvis 1. division om onsdagen mod Amager, lyder det fra Klaus B. Rasmussen.

– Det bliver vores prioritering fremadrettet, så længe vi er med i 1. divisionsslutspillet. Eksempelvis vurderer vi i aften efter kampen mod Aalborg, hvor meget spilletid den enkelte spiller har fået, og hvem der mangler spilletid og kampe i benene. Det er en professionel tilgang til tingene. Vi kan da ikke have spillere siddende, som ikke er i kampform, fordi de ikke må spille 1. division. Det er netop det, vi har et reservehold – eller et farmerhold – til. Om så Henrik Nielsen hører til i tredje- eller fjerdekæden på ligaholdet, det ændres jo fra kamp til kamp.

Men ser man situationen fra Amagers side, så har vi en turnering, hvor forudsætningerne er ændret i den afgørende fase af sæsonen? 

– For os handler det om et talentudviklingsprojekt, hvor unge mennesker skal spille ishockey. Det gør de kun ved at spille kampe, og vi kigger på, hvor meget spiller de på eliten og hvor meget på 1. division. Det handler ikke om, at vi stiller med et helt andet hold, fordi vi vil gå videre i slutspillet, siger SønderjyskE-direktøren.

– Vi stiller med det materiale, vi har til rådighed. Vi har ændret på ligaholdet gennem sæsonen, og der er blevet skubbet spillere nedad i systemet. Det har intet at gøre med, om vi respekterer Amager og deres arbejde, men hvis vi ikke må spille 1. division med de unge mennesker, kan vi lige så godt lade være at være med, siger Klaus B. Rasmussen.