SønderjyskE henter amerikansk center i Schweiz

SønderjyskE forsømte muligheden for at få medaljer for 11. sæson på stribe og er i gang med en slags genopbygning af holdet, efter at mange spillere forlader og formentlig vælger at forlade klubben. I hvert fald skal der et nyt hold til, og en af brikkerne blev præsenteret i dag i en pressemeddelelse.

Det bliver den 35-årige amerikaner Derek Damon, der skal centre i en af kæderne hos SønderjyskE. Damon kommer fra to sæsoner i Nationalliga B og HC Thurgau, hvor han ellers havde kontrakt for den kommende sæson. Den blev dog annulleret i gensidig forståelse, eftersom den schweiziske klub havde problemer med økonomien og derfor blev nødt til at skille sig af med flere spillere.

Derek Damon har i de seneste tre sæsoner været toneangivende i den schweiziske klub, og har i de seneste to sæsoner stået for 36 point i dem begge. Han har en lang fortid i europæisk ishockey, hvor han blandt andet har spillet for Villacher SV i EBEL (Østrig) og for Ässät Pori i den finske Liiga.

Otte sæsoner i Europa er det blevet til for Derek Damon, der også har været omkring Kassel Huskies, da den tyske klub spillede i DEL. Forinden havde amerikaneren været omkring ECHL i et par sæsoner med en kort afstikker til AHL.

– For det første taler Derek Damons CV for sig selv, og vi kan lide det, vi har set og hørt om ham. Han er en type, som vil konkurrere og vinde hver eneste dag, uanset om det er til kampene eller træningspassene, siger SønderjyskE-direktør Klaus B. Rasmussen

– Han er en leder, der i den kommende sæson vil blive et flot eksempel for vores mange, unge spillere, særligt på det område, der handler om at være professionel. Vi forventer derfor også, at han bliver et vigtigt aktiv på isen og i omklædningsrummet, lyder det fra SønderjyskE-ledelsen.