SønderjyskE fik ram på rivalerne i nytårsbrag

SønderjyskE-Esbjerg Energy 3-2 (0-0,1-1,1-1) 1-0 Normalt er det topopgør, når rivalerne fra SønderjyskE og Esbjerg Energy tørner sammen. Men denne aften var det snarere midt mod bund, med de seneste to sæsoners mestre i favorit rollen. Efter en stærkt underholdende match, var det imidlertid sønderjyderne, der tog en ikke ufortjent sejr efter næsten femogtres minutters intens og nervepirrende hockey.

Det blev en hæsblæsende første periode med chancer i begge ender men med overvægt i spil til hjemmeholdet, der dog manglede de berømte marginaler. Første udvisning tilfaldt gæsterne, og sønderjyderne fik sat power play op.

Justin Hache smækkede en hammer afsted men overlæggeren agerede redningsplanke for en prisgivet Seldrup.

Kort efter var Esbjerg så på spil i modsatte ende. Et par snilde kombinationer fik bragt McMillan alene med Myllyskoski, der klarede fridag med en fin redning. Knapt midtvejs i perioden fandt en sukkerpasning fra Dwyer vej til Spelling, der trods en slashing fra Jannik Kristensen fik afsluttet, men måtte se stolpen stå i vejen for et føringsmål.

Et par skift senere var det først Loiseau og dernæst Vock, der havde kampens første scoring på bladet, men begge tabte de duellen til Myllykoski. Mod slutningen af de første tyve minutter fik hjemmeholdet atter muligheden i spil fem mod fire, men denne gang stod Seldrup i vejen for Haches ellers glimrende afslutning. Dermed 0-0 efter tyve medrivende minutter.

Anden periode blev indledt med en udvisning til værterne. Anders Førster kunne fra straffeboksen se Colin Vock være tæt på at udnytte overtalsspillet, men også se Derek Damon være ved at overliste vestjyderne på en kontra.

Efter godt seks minutter fik Loiseau en gigant chance helt fri for mål, men Myllykoski fik forpurret canadierens afslutning.

I stedet slog hjemmeholdet tilbage. Lynhurtige Søren Dau førte pucken frem i høj fart og inde foran mål fik Frederik Rasmussen sendt pucken ind til stor jubel blandt det talstærke hjemmepublikum. Michael Fine fik muligheden for en hurtig udligning, men fik ikke andet pucken forbi Myllykoski.

To udvisninger med kort mellemrum til gæsterne, gav sønderjyderne næsten fire fulde minutter i overtal. Chanceproduktionen var dog ikke noget at skrive hjem om. Justin Hache havde det farligste forsøg.

Da det blev udeholdets tur til at spille i overtal, så det anderledes besnærende ud. En tøvende sønderjysk defensiv efterlod Niklas Andersen helt blank og det tilbud takkede den talentfulde forward ja til.

Usvigeligt sikkert sørgede han for 1-1 på måltavlen.

SønderjyskE så trætte ud og gjorde det heller ikke nemmere for sig selv ved at holde vel rigeligt i pucken i egen zone og dermed sætte sig selv under pres.

Det forhindrede dog ikke Daniel Kønig i at slynge en puck frem mod gæsternes blå linje, hvor Spelling kom afsted direkte mod mål. Han blev stoppet med ulovlige midler og tildelt et straffeslag. Et straffeslag som mildest talt var helkikset og med nederlaget på straffeslag aftenen i forvejen in mente, så kunne det godt ligne, der skulle trænes lidt mere i den disciplin hos de lyseblå.

Flere mål blev det ikke til før pausen, hvor Esbjerg kunne gå ind med en positiv fornemmelse efter at have virket fysisk ovenpå, mens værterne kunne ærgre sig over et utal af forspildte powerplay-muligheder.

Første chance i tredje periode tilfaldt gæsternes Colin Vock, der ikke formåede at passere Myllykoski. Det gjorde derimod Henrik Mærsk Clausen minuttet senere, da Rasmus Mohr lod esbjergenseren stå helt fri foran mål og det tilbud omsatte han stensikkert.

Forarbejdet var fremragende i øvrigt, da Esben Nielsen satte Daniel Kønig fuldstændig af med et par proptrækkerdriblinger i hjørnet.

Tung start på perioden for hjemmeholdet.

De knoklede dog fortsat på, men igen blev et power play ikke omsat til nævneværdige chancer. Godt midtvejs i perioden fik Tyler Fiddler sat Patrick Dwyer godt op, men den tidligere NHL-spiller fik overplaceret sit skud. Tiden gik for sønderjyderne og Esbjerg kom trods tabet af Fleming før tredje periode frem til flere store chancer.

Såvel Fine som McMillan havde kampens afgørelse på staven, men Myllykoski stod en brandkamp og tog fra på stærk vis. Bedst som det lugtede af tre point til vestjyderne, trak Ceman keeperen og det gav gevinst.

Greg Gibson tog sagen i egen hånd, sendte et lumsk skud på mål og den strøg ind i nærmeste hjørne på en ikke sagesløs Seldrup med bare halvtreds sekunder på klokken.

Dermed ventede overtime.

Store chancer til Loiseau og Gibson blev ikke udnyttet, men med halvandet minut tilbage, fik SønderjyskE endnu en chance i powerplay. Gæsterne rasende over, at Jeppe Vinther blev smidt ud efter at han i flere omgange forsøgte at få tvunget pucken fra Søren Dau.

Ceman tog time out og bragte fire forwards. Spelling tog et prøveskud, der blev reddet, men anden gang svigtede Spellings hammer ikke. Et projektil afgjorde kampen og sikrede to point til hårdt trængte SønderjyskE. En tiltrængt succesoplevelse, som holdet kan bygge videre på i det nye år.

Hos gæsterne ærgrer man sig uden tvivl over at have sat sejren over styr kort før tid på en aften, hvor Michael Fine og Philip Brugisser var blandt de store aktører og hvor Esbjerg syntes at være i kontrol af kampen i slutfasen.

Hos hjemmeholdet var Myllykoski brandvarm og “freelance”-spilleren Søren Dau stærkt iøjnefaldende foran de mere end 3500 nytårsklare publikummer i SE Arena.