SønderjyskE-comeback i fremragende forestilling i Vojens

Foto: Jan Korsgaard

Efter en hård og intens fight i SE Arena i aften tog fik SønderjyskE taget revanche for 0-2-nederlaget tidligere på sæsonen i Odense, der faktisk også førte 2-0 i aften i Vojens. Men det lykkedes for hjemmeholdet at slide sig tilbage i kampen og ganske uvant var det den unge back, Nikolaj Carstensen, der endte som matchvinder i den forlængede spilletid.

Hjemmeholdet startede frisk ud. Spelling havde to gode muligheder i første skifte.

Samme Spelling kom i fokus efter små fire minutter, da han ramte en stærkt gestikulerende Odense kaptajn Michael Eskesen med en høj stok. Det powerplay omsatte gæsterne til en tidlig føring, da en meget passiv sønderjysk boks lod Robin Sterner spadsere rundt i zonen.

Svenskeren satte pucken usvigeligt sikkert højt i nettet bag Myllykoski.

Værterne virkede dog ikke rystede. Kristian Jensen var meget tæt på at udligne føringen allerede minuttet efter, men Galansky fik afværget det nærgående forsøg.

I stedet var det kort efter atter Bulldogs, der kom på måltavlen. Et pucktab fra Mads Lund i offensiv zone gav en tre mod to-kontra til gæsterne og her havde Mitchell sidste stav på pucken, da fynboerne fordoblede føringen.

De næste minutter blev sønderjyderne ramt af yderligere et par udvisninger og her måtte Myllykoski ty til hjælp fra overliggeren for at holde udeholdet fra fadet.

Mod slutningen af perioden fik hjemmeholdet en stor mulighed, da Derek Damon i undertal fik tilkæmpet sig pucken og forsøgte at afdrible Galansky.

Amerikanerens baghåndsafslutning fik Galansky dog lige akkurat pareret med det øverste af benskinnen. Derfor kunne gæsterne skøjte til pause med en tomåls-føring efter tyve minutter præget af hyppige besøg i især værternes straffeboks.

Anden periode fortsatte med at byde på svingdør i straffeboksen. To minutter inde i perioden kunne Rasmus Lyø sætte til rette i skammekrogen, og netop som udvisningen løb ud, tordnede Harrison Reed den sorte gummiskive ind bag Galansky.

Knapt havde såvel hjemmeholdets fans som spillere fået armene ned, før pucken atter lå bag Myllykoski.

Sløset lyseblåt spil i egen zone kombineret med energisk fynsk forchecking gav Martin Larsen chancen og Bulldogs-backen svigtede ikke til stor begejstring for de medrejsende Odense fans.

Godt midtvejs i perioden bød Dale Mitchell op til dans med Mads Lund.

Det resulterede i to plus to-minutter til den iltre canadier, mens Lund kunne nøjes med den halve tid i straffeboksen. Sønderjyderne skulle ikke bruge mange sekunder på at udnytte overtalsspillet.

Kristian Jensen var hurtigst over en løs puck og dermed var det igen en eet-måls kamp.

Udvisningerne fortsatte med at falde i en lind strøm. Mål kastede det dog ikke af sig. Tættest på var sønderjyderne netop som Derek Damon kom ind fra boksen.

Galansky hev dog en fornem benparade frem og forhindrede en udligning fra hjemmeholdet. 2-3 efter 40 minutter.

De sidste tyve minutter blev indledt lidt forsinket, da en teknisk defekt i hallen gjorde det nødvendigt med en ekstraordinær udluftning. Derfor var det med noget lavere temperaturer end vanligt, tredie periode blev sat i spil.

Det generede dog ikke hjemmeholdets Danny Hobbs, der lynsnart opfangede en skidt Odensepasning og efter blot femten sekunder satte han elegant pucken op i nettaget til stor jubel for de 2102 tilskuere.

Billedet med de mange udvisninger fortsatte og den ene powerplaysituation afløste den anden.

Godt midtvejs i perioden kunne to SønderjyskE-spillere gøre hinanden selskab i straffeboksen og Bulldogs-spillerne fik en gylden mulighed i spil fem mod tre i næsten et minut.

Gæsterne fik dog ikke noget ud af anstrengelserne, ud over en ny udvisning til Mikkel Ankjær.

Det efterfølgende power play bragte dog ingen scoring med sig og derfor tikkede uret mod overtime.

I sidste minut var Odense dog tæt på at afgøre matchen, da Romano-kæden var på spil foran Myllykoskis mål. Finnen fik dog afværget og kunne istedet se Harrison Reed storme ned i modsatte ende og hamre pucken på krydset samtidig med slutsignalet.

Dermed skulle hjemmeholdet for anden gang på 24 timer ud i forlængelse. Denne gang mod et på dagen godt spillende Odense-hold.

Første chance tilfaldt Mads Lund, men skarpheden manglede og i stedet var det Romano der fik chancen helt fri med Myllykoski i modsatte ende. Finnen reddede og dermed var det ekstra point fortsat i spil.

Det var det dog ikke ret længe for kort efter kørte Spelling pucken frem over isen, rundede Galanskys mål og sendte en millimeterpræcis pasning på bladet af unge Nikolaj Carstensen.

Den unge back tog et enkelt skøjtetag og så kanonerede han ellers pucken op i modsatte hjørne til øredøvende jubel for hovedparten af aftenens besøgende i SE Arena.

Dermed sendte han bonuspointet til de lyseblå, som sikrede sig den anden hjemmesejr i træk efter en ellers famlende sæsonstart.

Bedste mand hos værterne var Danny Hobbs, men også målfarlige Harrison Reed og sidste skansen Myllykoski gjorde en god figur. Hos udeholdet bød Galansky ind med flere flotte redninger.

Strandberg viste sig flot frem og også Simon Grønvaldt leverede en mere end godkendt præstation i fynboernes defensiv.

Alt i alt en hockey kamp der havde det hele. Godt spil, nærkampe, drama og flotte mål i en match mellem to hold, der ikke gav sig en millimeter på isen.