SønderjyskE afgjorde på to perioder i returen

Foto: Jan Korsgaard

SønderjyskE-Odense Bulldogs 5-2 (2-0,2-0,1-2) Fredag aften tog Teemu Seppanen pippet fra SønderjyskE, da rækkens nummer to måtte tage til takke med en OT sejr i Odense. I aften stod den så på andendagsgilde i en festlig kulisse i Frøs Arena, hvor også de mange tilrejsende fynske tilhængere gjorde deres til at skabe en god ramme.

SønderjyskE afgjorde kampen i de første fyrre minutter, mens festen fusede lidt ud i tredje periode, hvor gæsterne til gengæld fik rettet lidt op på resultatet.

Hjemmeholdet kom ud med masser af fart i jernene.

Man sværmede om fynboernes mål og allerede i kampens indledning var såvel Jordan Pietrus som TJ Moore tæt på at sende værterne i front. Udeholdets Mads Schaarup ville dog også lege med og havde et fint forsøg fra blå linje.

Det blev trods sønderjysk overtag gæsterne, der først fik pucken i nettet. Scoringen blev imidlertid annulleret, da pucken blev slået ind med hånden.

Kort efter fyrede Rasmus Lyø af fra blå og tæt under mål styrede Bjerrum pucken, men måtte se den prelle af på overlæggeren.

Matchens første powerplay tilfaldt SønderjyskE. Sebastian Ehlers måtte til afkøling og nu var der for alvor pres på gæsterne. Det mindede nærmest om skydetelt, da Phil Marinaccio og Mads Lund ad flere gange smækkede gummiskiven afsted, men Seppanen hev den ene flotte redning efter den anden ud af keeperærmet. Netop som udvisningen udløb, måtte han dog give fortabt.

Frederik Bjerrum firsttimede pucken hårdt ind under overlæggeren til en 1-0 føring til sønderjyderne.

Minuttet efter røg Daniel Kønig ud fire minutter, da han formåede at begå to forseelser i samme skift. Henry Hardasson var tæt på at udnytte overtallet, men den største chance tilfaldt værterne.

Phil Marinaccio kom afsted på en break away men overplacerede skuddet mod Seppanen. Tiden var så småt ved at rinde ud, men Anders Førster og Martin Eskildsen forcheckede dybt i udeholdets zone og med bare fem sekunder tilbage fik Eskildsen erobret pucken og sendt den videre til Førster.

Hjemmeholdets fans råbte “skyyyyd” og det gjorde Førster så og pucken sad klokkerent i målhjørnet i periodens sidste sekund og dermed kunne SønderjyskE skøjte til pause med en 2-0 føring i lommen.

De næste tyve var det et lidt mere afdæmpet hjemmehold, der løb på isen. Bulldogs fik chancen i et tidligt power play, men da Daugulis også trak en udvisning minuttet senere, løb den chance ud i det iskolde sand.

Spillet var lidt mere jævnt fordelt men midtvejs i perioden slog værterne atter til. Flot opspil endte hos Frederik Bjerrum, der gjorde sig selv til dobbelt målskytte med et svirp i hjørnet. Bulldogs lod sig dog ikke slå ud og kæmpede videre.

Chancer til blandt andre Marcus Nissen krævede et par store redninger fra Galbraith. I de sidste minutter af perioden, stod der igen mest SønderjyskE på tingene. Og ganske symptomatisk var det derfor også hjemmeholdet, der fik endnu en puck smidt i nettet, da TJ Moore fightede pucken ind over stregen. Dermed var kampen reelt afgjort før matchens sidste tyve minutter.

Det bar tredje periode også tydeligt præg af. Ganske vist startede værterne ud med endnu en scoring efter blot fyrre sekunder, endnu engang var målskytten TJ Moore, og gæsterne fulgte op med en hurtig reducering, da Daugulis styrede pucken i kassen i overtalsspil. Men derefter falmede spillet gevaldigt. Selv syv minutters overtal til værterne bragte ikke yderligere udslag på måltavlen.

Tættest på var unge Mathias Hansen, men stolpen stod i vejen for teenageren, mens Henry Hardarsson var sendt i bad for en grim albue tackling på Ronnie Brobak. Jordan Pietrus testede den fynske defensiv af et par gange, men ellers var der langt mellem nytårssnapsene. Med under et minut igen pyntede Yannik Vedel på slutresultatet med sin scoring til 5-2 og dermed lykkedes det faktisk de heroisk kæmpende Bulldogs at vinde tredje periode.

Hos sønderjyderne noterede man sig, at netop tilbagevendte Rod Pelley udgik i tredje periode, hvilket bestemt ikke tegner godt for holdets kaptajn.

På isen strålede hjemmeholdet i især første periode, hvor Anders Førsters scoring var aftenens detalje. Frederik Bjerrum og TJ Moore viste sig flot frem hos værterne matchen igennem. Hos udeholdet var Seppanen igen en overbevisende sidste skanse, og rutinerede Daugulis fightede intenst samtlige tres minutter.

Søren Nielsen, der udgik fra kampen i aftes i Odense, var ikke med i opstillingen i returen, mens hans banemand Rasmus Nielsen også var ude af opstillingen. 

Nu er der dømt nytårsferie for de to mandskaber efter et til tider ganske underholdende Nytårs-slag foran mere end 4000 feststemte publikummer i Frøs Arena denne lørdag aften.