Södertälje-ikon skifter til Frederikshavn

Frederikshavn henter endnu en angriber til byen, viser den seneste transferliste fra Eliteprospects.com. Her står navnet Robert Carlsson øverst på listen, svenskeren (38 år) kommer fra ni kampe i den finske Liiga for JyP Jyväskylä, hvor han har spillet i indeværende sæson.

Tidligere i karrieren har Robert Carlsson i den grad været et ikon i Södertälje, hvor han – bortset fra en enkelt sæson i Malmö – altid har spillet. På alle niveauer.

38-årige Carlsson – kaldt Mr. SSK med klubrekorden i antal kampe i Södertälje – havde derfor en forfærdelig trist sæson i fjor, hvor hjerteklubben rykkede ned, men fandt altså nyt job i den finske Liiga, hvor han nåede tre assister hos JYP Jyväskylä, der har bragt nyheden om klubskiftet til Frederikshavn til torvs.

“Robban” er formentlig en ganske solid og rutineret forstærkning til det nordjyske angreb, og det skal blive spændende at se, om han kan bringe ekstra vildskab og lederskab ind White Hawks-omklædningsrummet.

Om ikke andet passer han formentlig godt ind i systemet og mentaliteten hos svenske kollega i trænerboksen, Peter Johansson.

Carlsson kommer til Frederikshavn med over 500 kampe i SHL på sit cv, og næsten 500 Allsvenskan-kampe på bogen. Uhyre spændende, hvad han kan præstere i Metal Liga-øjemed.