Snu ræve vandt tog to point i Rødovre

Foto: Jan Korsgaard

Rødovre – Herning 1-1 (0-0,1-0,0-1) 0-0, 0-1 (Skrevet af Søren Schwartz) For anden kamp på stribe lykkedes det Herning at hive en smal sejr hjem. Efter Frederikshavn blev sendt hjem med et 1-2-nederlag i søndags, vandt Herning her til aften med de samme cifre i Rødovre Skøjte Arena.

Gæsterne – med den tredje ligakamp på blot fem dage – så godt trætte ud. Mod Rødovres energiske unge tyre, var det også en noget ensidig affære i første periode.

Herning fik i små glimt sat benene i angrebszonen i første periode, ellers var det hjemmeholdet der dominerede, selv om de ikke fik scoret i nogle af de tre overtalssituationer de blev tildelt.

Fra anden periodes start var Herning vågnet og fik bidt sig godt fast nede i Rødovres zone. Målmand Ridderwall blev testet adskillige gange, men den svenske målmand var ganske varm på dagen.

I den anden ende fik Rødovres back Mike Rådde, dog pludselig en masse plads i angrebszonen og med fem-seks spillere placeret foran Simon Nielsen i Blue Fox-buret, fik Mikkel Højbjerg sidste stav på.

Få sekunder efter målet sendte Steffen Frank et skud lige på sammenføjningen, og Ridderwall så ud til at have stolperne med sig i dag.

I de sidste minutter af perioden opsnappede Chistyakov en løs puck, drønede fremad, snød næsten sidste mand tilbage med en lækker finte, dog endte russeren i målet og ikke pucken. 1-0 til Rødovre efter 40 minutter.

Rødovre fik sat sig tungt på spillet igen i tredje periode og brød Hernings spil i midtzonen eller til tider helt fremme ved blå linje. Midtvejs i perioden, fik gæsterne dog lidt momentum, da Bruggisser måtte til afkøling for en boarding.

Rødovres back Mads Carlsen fik pustet mere liv i kampen, da han med fem minutter tilbage af kampen fik en udvisning. Kort tid efter gav dommerne hjemmeholdets Philip Bruggisser to minutter for en crosschecking, som så yderst tvivlsom ud. Bruggisser puffede blidt til Markus Jensen, som fuldendte sit fald med et reelt stuntnummer.

Simon Nielsen blev trukket ud i overtalssituationen og gav derfor Herning en seks mod tre-situation.

Gæsterne trak en timeout og fik sat aftalerne på plads, hvilket var klogt, for Smithson fik sendt en puck tilbage til Sinisalo, som satte pucken ind bag en bravt kæmpende Ridderwall.

Kampen skulle afgøres i straffeslag, da ingen af de to hold fik scoret i overtiden. Den afgørende puck blev sat ind af Hernings Sinisalo og hermed fik den snu ræv snydt de hårdtarbejdende tyre.

Rødovres målmand Stefan Ridderwall var kampens profil. Han holdt Rødovre inde i kampen, hvor Rødovre havde pucken mest, men det var dog Herning, der fik sat hele 35 skud mod Ridderwall.