Høgene fløj fra Vojens med alle tre point

Foto: Jan Korsgaard

Sønderjyske-Frederikshavn 3-4 (1-0,1-1,1-3) Det blev endnu en tæt og ganske målrig affære mellem SønderjyskE og White Hawks i SE Arena i aften.

Hjemmeholdet havde Patrick Dwyer tilbage, men måtte undvære en sygdomsramt Søren Dau samt de langtidsskadede Steffen Frank og Magnus Nielsen. White Hawks var uden den uheldige DeLuca, men formåede alligevel at drøne nordpå med en smal og vigtige sejr.

Der blev gået stålet de første tyve minutter, og det var med hjemmeholdet i teten i de første minutter.

Tilbagevendte Patrick Dwyer fik et par gode afslutningsmuligheder, men valgte istedet afleveringen og derfor blev det ikke helt farligt. Tættere på var Justin Hache, der fra distancen sendte et trækskud på stolpen bag Lillie i gæsternes mål.

En udvisning til Mads Lund gav udeholdet muligheden for at bringe sig i front, men trods store tilbud til blandt andre Kristoffer Lauridsen holdt Kasper Krog stand i værternes mål.

Kort efter var det hjemmeholdets tur til at forsøge sig i fem mod fire, men det blev ikke omsat til scoring, trods en stor chance til Anders Førster.

Nick Olesen var næste mand med bud efter rollen som kampens første målscorer, men den ære tilfaldt istedet Patrick Dwyer. Thomas Spelling fik sendt en lidt forkølet afslutning mod mål, men Lillie fumlede med pucken og den faldt ned for staven af Dwyer, der kylede den ind til 1-0.

Minuttet efter var Greg Gibson meget tæt på at fordoble den føring, men det blev ikke til flere scoringer i første periode.

Anden periode blev ikke mindre tempofyldt. Der var masser af nærkampe og intensitet i spillet. Efter godt fire minutter udnyttede gæsterne en hurtig spilvending.

Roberts Jekimovs kom afsted i en to mod en med Henrik Eriksson og sendte pucken på tværs til den svenske forward, der sendte skiven mod mål.

Kasper Krog vendte nærmest i blinde staven bagud og minsandten om ikke han fik træf på pucken. Den hoppede og dansede, men havde lige akkurat nok fart på til at snige sig ind over mållinjen til udligning.

Værterne slog dog hurtigt tilbage. Justin Hache sendte pucken på kassen. Det lignede, at Fiddler fik den styret på vej i nettet, men den amerikanske back blev krediteret målet til 2-1.

Mads Lund fik minuttet senere styret pucken, men denne gang fik Lillie klaret ærterne.

Midtvejs i perioden tog hjemmeholdet to udvisninger i kategorien unødvendig. Først var det Martin Eskildsen og da han havde udstået dine to minutter i straffeboksen, røg Ronnie Brobak samme vej for en boarding.

Høgene pressede godt på i især det første power play, og Kasper Krog fløj rundt i målet. Scoringer kastede det imidlertid ikke af sig. Heller ikke da Tonjum kort tid efter fik en stor chance, men måtte se pucken kurre uden om målet.

Resten af perioden stod der SønderjyskE på det meste og Patrick Dwyer samt Rasmus Nielsen havde begge chancen store tilbud, men gæsterne klarede frisag.

Kampens sidste tyve minutter indledtes med et dobbeltslag fra gæsterne. Først forærede Rasmus Mohr en kæmpe chance væk i egen zone og det tilbud takkede Cam Spiro ja til og bragte balance i tingene.

Unge Mohr, der nu i flere kampe har været direkte impliceret i scoringer til modstanderholdene, blev kort efter bænket af coach Ceman. Men inden det nåede så vidt, var Høgene kommet i front.

Kasper Krog droppede et harmløst skud og serverede et åbent mål for Nick Olesen, der problemløst sendte nordjyderne på sejrskurs.

To store personlige fejl fra den sønderjyske defensiv havde dermed vendt kampen på hovedet.

Dwyer var et par minutter senere ved påny at ligestille kampen, men afslutningen manglede skarphed. Den havde Justin Hache til gengæld efter godt syv minutter, da den stærke back tog sagen i egen hånd og tog en solotur, der må være aftenens detalje.

Efter at have afdriblet et par mand smækkede han pucken ind bag Lillie og kampen var 3-3.

Som kampen skred frem kunne det godt ligne en pointdeling. Men med små syv minutter igen tog hjemmeholdets defensiv endnu en blunder og lod Marcus Pedersen stå helt umarkeret foran kassen og her sikrede han med sin 3-4-scoring gæsterne alle tre point.

Ganske vist var såvel Dwyer som Gibson tæt på udligning i spil seks mod fem, men udeholdet red stormen af og kunne dermed drage nordpå med tre point.

Sønderjydene stod dermed paradoksalt nok med nul point efter en af deres allerbedste hjemmekampe i sæsonen. Længe har der været snak om en ny back til de lyseblå, og det må siges at være tiltrængt. Spørgsmålet er dog om Lykkeskov og co. allerede har tøvet for længe. I aften kostede defensiven ihvertfald tre hårdt tiltrænge point i kampen for den vitale ottendeplads, der giver fordel i play in.

Offensivt så det fornuftigt ud med Gibson og Dwyer samt Fiddler i hovedrollerne. Hos White Hawks var der også godt flow i angrebsspillet, når Nick Olesen og Kristoffer Lauridsen var på isen, mens man defensivt havde en stærk Grønvaldt blandt de bedste.