Sneen faldt og Bulldogs vandt

Foto: Jan Korsgaard

Odense Bulldogs – Herlev Eagles 4-3 (0-0, 3-1, 1-2) J-dag er efterhånden en national helligdag, og den blev da også fejret behørigt i Odense Isstadion, hvor årets julebryg kom på hanerne – og med endnu en hjemmesejr til Bulldogs, der dermed høstede sejr nummer to på stribe, som ekstra kolorit.

Hjemmeholdet stillede til start uden Henry Hardarson og Marcus Nielsen, mens gæsterne fra Herlev Eagles igen måtte undvære keeper Clint Windsor.

Indledningen blev forsigtig og præget af stor gensidig respekt. Ingen ville blotte sig unødigt. Generelt med hjemmeholdet i den spillemæssige førertrøje i åbningen, hvor kun Herlevs giftige førstekæde – med Brett Thompson mellem svenskerne Quist og Thörnberg – udgjorde reelle trusler.

Jonas Hansen tegnede sig for opgørets første store mulighed, da han blev spillet blank foran mål, men en Herlev-back fik ham dygtigt forstyrret i afslutningsøjeblikket.

Mod slutningen af perioden måtte Tobias Ruelykke, med en efterhånden fjern Odense-fortid, ofre liv og lemmer, da pucken pludselig faldt til samme Jonas Hansen. Stærk, glidende forsvarsaktion af den teknisk begavede Herlev-back.

Hos Herlev var William Quist tættest på med et forsøg højt på Teemu Seppänen.

Åbningsmålet lod vente på sig til anden periode. Her overtog Herlev Eagles taktstokken og den klare majoritet i kategorien puckbesiddelse. Men det var Bulldogs, der kynisk slog til i modangrebene.

Jakob Wittendorf åbnede ballet i det 23. minut, på oplæg fra Kristian Kragh og Mads Schaarup, og det mobiliserede ekstra kraft til forsvarsarbejdet i det fynske.

En hårdt dømt udvisning på Ned Lukacevic kort efter bragte imidlertid Herlev tilbage i opgøret. Bulldogs oversatsede i undertallet, og det udnyttede gæsterne til at spille hjemmeholdet helt tynde. Jesper Thörnberg satte sidste stav på et hurtigt og veludført kontrastød til 1-1.

Kort efter var Remy Giftopoulos fri i slottet, og generelt vippede kampen i Herlev-favør i denne fase. Lige indtil Bulldogs igen gik til modangreb, hvor Christian Larsen fulgte op på sin egen ripost til 2-1 efter fint forarbejde af Vojtech Komarek.

Thörnberg forsøgte sig med en flot spin-o-rama for gæsterne, men Teemu Seppänen havde igen en skarp dag i målet, og kunne afværge sikkert. Og i stedet slog Bulldogs igen til, da chancen bød sig i den anden ende. Ned Lukacevic blev ramt af et backskud tæt under mål, og så var Magnus Bo Hansen prisgivet mellem stængerne.

Mod slutningen af perioden tilspillede Herlev sig den største chance, da store William Quist kom igennem til en friløber, men Seppänen havde lukket butikken.

I begyndelsen af tredje periode kunne Jakob Wittendorf både blive dobbelt målscorer og lukke kampen endeligt. Han forsømte imidlertid det store tilbud tæt under mål.

Senere var der også ‘popcorn’ foran mål, da Yannick Vedel i flere omgange forsøgte at lirke pucken i nettet.

I stedet fulgte en klassisk Bulldogs-kontra. Jonas Hansen tog turen op ad venstre side, og hans centring fandt bladet hos netop Vedel. Fynboernes energibundt svigtede ikke, men scorede sikkert til stillingen 4-1. Det lugtede markant af kampens afgørelse.

Gæsterne var imidlertid ikke helt indforståede med dette udfald endnu. Jeff Terminesi afsluttede fra blå linje, og den puck fik Brett Thompson dirigeret ind fra sin position i slottet. Et lille Herlev-håb tændtes igen.

De forsøgte og forsøgte også ufortrødent herfra, men længe med uforrettet sag. Lige indtil William Quist endelig kom på tavlen efter flere missede forsøg tidligere i kampen. For én gangs skyld var Seppänen ikke helt på sin plads, da den store svensker skovlede en puck mod mål. Den gik under keeperen til 4-3, og så var der pludselig flossede fynske nerver med under halvandet minut igen.

Magnus Bo Hansen forlod igen isen til fordel for en ekstra markspiller, men nærmere kom gæsterne ikke. Yannick Vedel tillod sig endda at brænde på et gabende tomt mål i de absolut døende sekunder, men kunne til gengæld påbegynde jublen over tre vigtige point sammen med sine holdkammerater.

Fynboerne er, trods sejren, fortsat sidst i Metal Ligaen, men demonstrerede igen, at de er beredte på at udnytte enhver mulighed. Herlev er fortsat en flot femmer i ligaen, men mistede vigtigt forspring i forhold til play-in-pladserne, altimens det fynske hockeypublikum søgte videre ud mod mere snevejr.