Smal sejr til Rungsted over SønderjyskE

Foto: Jan Korsgaard

Rungsted Seier Capital – SønderjyskE 3-2 (2-0,0-1,1-1)  Et interessant matchup ventede de fremmødte tilskuere i Saxo Bank denne tirsdag aften. To hold med et hav af fravær på centrale spillere, skulle forsøge at få skudt noget selvtillid ind i deres respektive mandskaber efter nederlag i seneste Metal Liga-runde.

Rungsted var inden kampen en naturlig favorit mod et SønderjyskE-mandskab som – udover at være skadesramte – også lider af manglende selvtillid.

Igennem hele første periode var hjemmeholdet det toneangivende mandskab med den hurtigste puckomgang og mest direkte spillestil.

SønderjyskE var sjældent etableret i Rungsteds zone, og når det endelig lykkedes udeholdet at holde i pucken, løb det ud i sandet.

Gæsternes bedste forsøg i kampens første tredjedel kom på kontra, hvor Thomas Spelling forsøgte sig med et håndledsskud som Kevin Lindskoug, der endnu engang vogtede målet hos Rungsted, sikkert greb ham ud.

I den anden fik hjemmeholdet draget kapital af det spillemæssige overtag ved først at bringe sig på 1-0 på et mål,  SønderjyskE ikke kunne være helt tilfredse med at tillade, da Brandon Nash fik lov at drive ned igennem midten af gæsternes zone og smide en forkølet baghånd under Kasper Krog, der havde et par spillere foran sig.

Et par minutter senere fik Sønderjyske sin anden udvisning i kampen og modsat den første, fik Rungsted scoret.

Brandon Nash spillede pucken fra toppen hjemmeholdets powerplay ud på kanten til William Boysen, der skød den ind mellem venner og fjender og i mål til 2-0.

Rungsted var ovenpå efter første periode.

Det var et meget mere aggressivt udehold, der indledte anden periode, mere fart og energi var hovedingredienserne. Det bragte med det samme Rungsted på bagkant i alle spillers facetter.

SønderjyskE gjorde det dog svært for sig selv ved i to omgange at komme i undertal , de dog fik løst uden at Rungsted fik scoret.

Scoret fik udeholdet til gengæld da de fik deres første mulighed i overtal. Thomas Spelling fik pludselig muligheden for at slå til en løs puck i slottet, og der eksekverede den tidligere landsholdsspiller sikkert.

Rungsted fortsatte deres lidt løse stil efterfølgende, og det gav blandt andet et par situationer, hvor SønderjyskE kom afsted i to mod en, dog ingen scoringer.

På trods af at de var det bedste hold igennem anden periode, fik sønderjyderne ikke mere ud af overtaget og måtte gå til pause nede med 2-1.

De mange skader begyndte så småt at have sin effekt på kampen, spillet faldt i kadence hen mod slutningen af anden periode, og Rungsted måtte tilmed sige farvel til energiske Mattias Persson, der fik et grimt slag i maveregionen lidt væk fra spillets centrum.

Skader eller ej, tredje periode skulle spilles og det var gæsterne der bragte mest til spillet og de kom flere gange rigtig tæt på men marginalerne manglede.

Træthed og frustrationerne begyndte at sprede sig hos de lyseblå. Hjemmeholdet tog dog også deres udvisninger og det udnyttede gæsterne til at udligne Rungsteds føring fra første periode.

Frederik Rasmussen var klar foran mål, da Daniel Hansens skud kun blev halvklaret af Lindskoug i målet. Rasmussen med returen, der blev sendt sikkert i nettet. 2-2.

Stor jubel på lægterne, hvor en stor gruppe SønderjyskE-fans havde indfundet sig.

Marginalerne faldt dog ud i sidste ende til hjemmeholdet, der med fire minutter igen fik scoret det afgørende mål på en spilvending, hvor dommerens skøjte spillede en central rolle.

Bertram Jelert fik med pucken på vej over egen blå linje og så en fremadstormende Rosenthal, der var løbet bag om gæsternes backer for at få en dyb pasning.

Pasningen blev sendt afsted langs banden, men på vejen stod en dommer, hvis skøjte rettede pucken af, så den i stedet ændrede retning ind mod det tomme rum på midten, hvor en hurtigt opfattende Marcus Olsson fik fat i pucken.

Derfra var der kun en vej fra svenskeren, der gik på ydersiden af backen og slyngede pucken højt mod Kasper Krog, der klarede skuddet med blokhandsken, troede han, pucken røg nemlig videre ind i målet til dem afgørende scoring.

SønderjyskE fightede hårdt for at skaffe endnu en udligning, men selv en ekstra markspiller hjalp ikke gæsterne.

Rungsted derimod kunne notere en tiltrængt sejr efter to smalle nederlag til Odense og er nu tæt på Final Four.