Smal Gentofte-sejr i tæt kamp mod Herlev

Joonas Riekkinen - Gentofte Stars

Gentofte Stars-Herlev Eagles 3-1 (1-0,1-0,1-1) Gentofte Stars har det rigtig fint med naboklubberne for øjeblikket. Tirsdag vandt Stars 2-1 over Hvidovre, og i dag gik det så ud over Herlev, der måtte tage fra den lille hal i Gentofte med et nederlag.

Det blev igen en tæt affære, hvor Stars endte med at vinde 3-1 i en kamp, hvor Herlevs Mikkel Ankjær Nielsen allerede inden, der var gået fem minutter fik matchstraf for checking to the head på Gentoftes André Pison.

Det gav naturligvis gæsterne en hård start på kampen med fem minutter i undertal, men Herlev overlevede, inden Christoffer Gath kort efter fik to minutter i boksen. 

Så holdt Herlev ikke til mere undertal. Riekkinen fandt Järveläinen og 1-0 til Gentofte, som også var stillingen efter første periode. 

I midtperioden fik gæsterne bedre hold i gameplanen, og det var jævnbyrdigt – og til tider lidt rodet – i anden periode. Gentofte fik scoret til 2-0 hen mod slutningen, da Riekkinen igen satte en medspiller op. Denne gang Luis Blak Olsen. Den elegante finne har virkeligt genfundet storformen på det seneste. 

Herlev sled, slæbte og dominerede i begyndelsen af tredje periode. Frederik Bjerrum satte sig for at skyde på mål og derefter snuppe sin egen retur og efter tre kvarter fik han scoret et vigtigt reduceringsmål for gæsterne.

Højdramatik i slutfasen, da Herlev næsten fik pucken ind over stregen i et stærkt pres tre minutter før slut. Til syvende og sidst var det alligevel Gentofte, der fik scoret – igen finsk med Ville Järveläinen som målscorer og Marko Virtala og allestedsnærværende Riekkinen som oplæggere. 

Det ligner en sikker playin-hjemmebane til Gentofte, der også har et lille håb om at fange Rungsted på syvendepladsen og måske endda et af holdene længere oppe, hvis Gentofte sætter en stærk slutspurt ind. 

FACEOFF.DK kunne desværre ikke være til stede i aften i Gentofte grundet sygdom i redaktionen. Referatet skrevet på baggrund af Metalligaen.dk’s liveupdate.