Slovensk profil: Hviderusland favorit, vi vil overraske

Slovenien rykkede i foråret tilbage op blandt de 16 bedste nationer i verden ved at vinde Division IA-VM uden de store problemer.

I Katowice vandt slovenerne fire af fem kampe og blev faktisk kun besejret af værtsnationen Polen, som slovenerne også møder torsdag eftermiddag i Minsk.

I det store billede bliver Slovenien betragtet som en outsider i kampen om OL-billetten, men sådan var det også i februar 2013, hvor den lille eks-jugoslaviske nation slog både Hviderusland og Danmark i Vojens og faktisk vandt turneringen allerede lørdag aften.

Slovenernes styrke er, at holdet er umådelig godt sammenspillet, og at de fleste spillere i den slovenske trup for længst har ramt større europæiske ligaer. Derfor er Slovenien også en uhyre farlig outsider til den enlige OL-plads, der spilles om i Minsk.

– Vi har intet at tabe, siger en af de slovenske forwards, Jan Mursak, til den russiske portal, R-sport.ru.

Mursak spiller til daglig i KHL for CSKA Moskva og har tidligere spillet 46 NHL-kampe for Detroit.

– Deltagelsen ved OL i Sochi (2014) var en fantastisk oplevelse. For mig og for mine holdkammerater. Så i Minsk er vi klar til at give alt for prøve igen. Jeg mener, Hviderusland er favorit, ikke mindst på grund af hjemmebanen og det tryk, der vil komme fra tribunerne. Til gengæld misunder jeg dem ikke det pres, de er under, siger Mursak.

– Danskerne kommer med masser af NHL-spillere, og de vil også være favoritter mod os. Vi bliver nødt til bare at spille afslappet og forsøge at overraske modstanderne, siger Mursak til Rsport.ru.

Slovenien spiller sin første kamp torsdag eftermiddag mod Polen.