Slagsbror får plads i NHL’s disciplinærudvalg

Foto: Bridget Samuels

Den tidligere slagsbror George Parros bliver en del af NHL’s disciplinærudvalg. Det betyder, at canadieren, som selv ragede næsten 1100 udvisningsminutter til sig i sin NHL-karriere, fremover skal være med til at uddele karantæner.

36-årige Parros lagde skøjterne på hylden for to år siden, men nu vender han tilbage til NHL i en rolle uden for isen. Canadieren kommer med i kernen af NHL’s disciplinærkomité, Department of Player Safety, som også tæller Stephane Quintal, Patrick Burke, Damian Echevarrieta og Chris Pronger.

– Det er en spændende mulighed for ikke bare at se en masse ishockey og blive i sporten, men for også at sætte sit aftryk på, hvordan sporten udvikler sig. Du prøver at opdrage spillerne og det, der gør mig mest egnet til jobbet, er, at jeg har spillet længe, og at jeg måske var en af de mest fysiske spillere, men at jeg aldrig fik en bøde eller en karantæne, siger George Parros til NHL.com.

– Jeg tror, at hvis nogen ved, hvordan man spiller til grænsen, så er det mig, siger han videre.

Højdepunktet i George Parros’ NHL-karriere, som talte 474 kampe, indtraf i 2007, hvor han var med til at vinde Stanley Cup-trofæet med Anaheim Ducks. Selvom Parros formåede at spille fair og undgå følgestraffe for sine aktioner på isen, er han alligevel en smule kontroversiel.

Parros har nemlig i en del af sin NHL-karriere hovedsagelig ageret enforcer. Med andre ord tog han oftest de nærmest obligatoriske fights på isen for de klubber, han optrådte for. George Parros har været i nævekamp med en modstander hele 169 gange, og derfor er der klip nok til en top ti over hans bedste fights i NHL.