Skarpe Eagles slog til på de rette tidspunkter

Odense Bulldogs-Herlev Eagles 3-5 (0-1,1-1,2-3) Herlev har misset slutspillet i tre sæsoner på stribe, men nu er Eagles snublende nær en kvartfinale efter 5-3-sejren i Odense lørdag aften. Gæsterne var i god kontrol i det meste af kampen, men det blev alligevel nervepirrende til sidst, inden Christoffer Gath definitivt lukkede med kampens sidste kasse kort før tid.

I Odense så vi 60 minutters ishockey, hvor det var tydeligt, at gæsterne havde alt at vinde, mens hjemmeholdet spillede imod en nedtur, der har ført dem fra kampen om førstepladsen og helt ned til syvendepladsen og play in. 

Nu lurer den totale nedtur for fynboerne, der dog har en sidste lille mulighed for at vende billedet mandag aften i Herlev og skaffe en kamp fem hjemme på tirsdag. 

I aften havde Bulldogs muligheden for at spille fem mod tre tidligt i kampen – uden egentlig at skabe meget. Det var straks anderledes, da Herlev fik samme mulighed kort efter. Brett Thompson fik lov at skøjte ind under mål og lægge pucken roligt op i modsatte hjørne. 

Kun 701 tilskuere var mødt op til kampen i Ret og Råd Arena, og man skulle lede langt efter noget, der lignede optimisme hos det fynske publikum på lægterne. Bag målet prøvede de tappert med trommen, men det var som om, hverken tilskuerne eller aktørerne på isen troede på sagen.

Hver gang, fynboerne fik et skud optimisme, gik det galt kort efter. Efter lang tids famlen hos Bulldogs fik Ned Lukacevic endelig skabt en chance, da han drønede ned langs kanten og satte den flot over i modsatte hjørne på en ellers velspillende Mosher i Herlev-målet. 1-1.

Der var ikke gået to minutter, før Martin Larsen forærede Frederik Bjerrum en friløber, og det skulle man ikke gøre mod brandvarme Bjerrum.

Han trak på tværs af målet og staven gennem egne ben lagde han pucken i nettet. Klassemål af Bjerrum, der flere gange i løbet af kampen drev fuldstændig gæk med de fynske backer og var en af de mest iøjnefaldende spillere på isen. 

2-1 til Herlev efter anden og hurtig afregning i tredje periode, hvor Thomas Søndergaard flot styrede en pasning fra Mike Daugulis op i nettaget. Flot detalje af Søndergaard.

Kampen blev præget af mange dumme udvisninger til begge hold. Små forseelser “væk fra spillet” og på de forkerte tidspunkter og steder på banen var der i massevis.

Herlev var skarpest til powerplay. Det blev 4-1 på et Karl Beckman-skud, der blev sat ind efter 43 minutter. 4-1 til Herlev, og gæsterne var tæt på at øge føringen yderligere. 

Men som minutterne skred frem, sneg arrogancen sig ind hos Eagles. Der blev taget en dribling for meget og skuddene faldt ikke prompte nok.

Koncentrationen faldt, og Henrik Nielsen udnyttede en Herlev-udvisning til at reducere med ni minutter igen. Kort efter fik Yannick Vedel og Rasmus Bjerrum i fælleskab bugseret en puck ind til 3.4 og for første gang på aftenen fornemmede man elektricitet i Odense.

Herlev-spillerne var på randen af knockout, rystet mentalt, og da Christoffer Gath fik holdt en hårdt kæmpende Dale Mitchell i Herlev-zonen, var fynboerne på tæerne for udligning. Men som tidligere i kampen gik det alt for langsomt med af få drejet pucken rundt og flyttet gæsternes boks. Et rå-nervøst Herlev-hold overlevede.

Bulldogs tog time out med tre minutter igen. Stadig masser af tid.

Men i stedet for den sidste forcering mistede hjemmeholdet pucken i egen zone, og Christoffer Gath opsnappede pucken, tog et par driblinger og smækkede den op i hjørnet til 5-3 Herlev. Afgørelsen.

De fynske tilskuere udvandrede i en ishockeydepression. Dale Mitchell sled og slæbte i 60 minutter uden at få særlig meget ud af det. Det samme med Søren Nielsen og en stærkt spillende Andreas Pedersen.

Fynboerne mangler selvtillid på et kritisk tidspunkt af sæsonen.

Herlev havde med Thompson, Søndergaard og Bjerrum en vældig skarp førstetrio og Karl Beckman faldt også i øjnene med glimrende aktioner. Dog får Eagles stadig alt for mange udvisninger, der vil koste mod et bedre hold end Odense. 

Nu er Herlev favorit, men kan sagtens matches af et fynsk hold, der på papiret erlige så stærkt som modstanderen. Det kræver dog, at Odense møder op mentalt og spiller hårdere, skarpere og med maksimalt bid overalt på isen. 

Men det bliver svært for fynboerne med noget, der må ligne sæsonrekord i Ørneborgen på mandag, hvor folket vil forsøge at piske de sort-gule frem mod en vigtig triumf, der vil give Herlev-hockeyen integriteten og troen på, at noget nu og da bliver gjort rigtigt, tilbage.