Silfver førte an i stort sønderjysk comeback

©iShoot.dk

SønderjyskE-Frederikshavn White Hawks 6-5 (0-1,2-2,3-2) 1-0 Det var femte ligamøde mellem SønderjyskE og Frederikshavn White Hawks denne eftermiddag i Frøs Arena. Hidtil i sæsonen havde udeholdet trukket det længste strå i samtlige opgør og det lignede længe samme billede i dagens match.

Hjemmeholdet og ikke mindst finske Christian Silfver ville det imidlertid anderledes og tog sejren i overtid efter en særdeles medrivende match, der kunne være gået begge veje og hvor sønderjyderne fra anden periodes start måtte undvære Steffen Frank.

De første tyve minutter blev med gæsterne som de klart toneangivende. SønderjyskE havde ikke meget at komme med i indledningen og manglede præcis som fredag aften i Odense skarphed og præcision.

Mere snert i spillet var der til gengæld hos udeholdet, der havde første chance ved Kristian Jensen. Hos sønderjyderne bød Matt Prapavessis ind med første afslutning. Ganske symptomatisk, den kom fra en back, da hjemmeholdets forwards var temmeligt anonyme de første tyve minutter.

Frederik Rasmussen røg efter små syv minuttter ud i to plus ti minutter og White Hawks trykkede på. Pucken landede hos Dale Mitchell, der resolut hamrede til pucken, man hørte en kling-lyd og gæsterne jublede. Dommerne vinkede dog afværgende og White Hawks protesterede højlydt.

Ikke mindst den iltre Mitchell var rasende og det var næppe pæne ord, der kom ud af canadierens mund. Fra udsendtes placering var det umuligt at afgøre, om pucken var inde eller ej.

Næste udvisning var ligeledes sønderjysk og atter engang pressede gæsterne på.

Værterne klarede dog frisag, men kort efter fumlede Jordan Pietrus med pucken og den fejl udnyttede White Hawks prompte. 0-1 ved William Boysen.

Hjemmeholdets fans var minuttet efter på barrikaderne. Og med rette. White Hawks spillede i rundt regnet ti sekunder med seks spillere på isen uden det blev bemærket af de fire dommere.

I stedet fik udeholdet endnu en chance i power play, da Kyle Wharton korrekt røg ud for en cross checking. Her diskede Galbraith op med et par gedigne redninger på forsøg fra Mitchell og Spiro og reddede dermed sit hold fra yderligere scoringer imod efter tyve minutter.

Værterne kom bedre ud til anden periode, kick startet af en hurtig udligning fra Christian Silfver, der udnyttede en vunden face off fra TJ Moore. Nordjydernes David Friedman var på spil et par minutter senere, men herefter var det Marinaccio og Desjardins, der var tæt på at bringe hjemmeholdet i front, men Galansky fik afværget begge gange.

Der var meget lidt tilfredshed med matchens dommerkvartet. Gæsterne gestikulerede i flere omgange og omvendt mente sønderjyderne, at udeholdet burde have været sendt i boksen i flere situationer.

Værternes frustrationer blev ikke mindre, da det slutteligt var Jordan Pietrus, der endte med at ryge en tur i skammekrogen. Den udvisning udnyttede White Hawks til at bringe sig i front igen. Tæt under mål fulgte Dale Mitchell op og slog en retur i mål.

Med godt 12 minutter på klokken i anden periode fik værterne for første gang muligheden i fem mod fire. Det udbyttede hjemmeholdet prompte, da TJ Moore smadrede pucken i kassen.

Glæden varede dog kort hos sønderjyderne, da Desjardins med en upræcis pasning, gav hjemmeholdet mulighed for en kontra, hvor Cam Spiro iskoldt udplacerede Patrick Galbraith. Flot udført af Spiro. Mod slutningen af perioden var TJ Moore og Fredrik Bjerrum tæt på, men det forblev 2-3 før tredje periode.

Det blev en hæsblæsende tredje periode. Et par halve chancer til begge hold blev forvandlet til nordjysk jubel, da Mathias Mølgaard sendte en retur i nettet til 2-4 efter blot få minutters spil.Anders Førster var minuttet efter på spil foran Galansky, men pucken sneg sig et stykke forbi mål. Friedman måtte efter godt fem minutter en tur i straffeboksen for en høj stav. Endnu engang viste hjemmeholdet skarphed i overtalsspillet. Og atter engang var det Christian Silfver.

Phil Marinaccio satte finnen op og Silfver eksekverede sikkert.

White Hawks slog dog hurtigt tilbage, da Daniel Kønig tog en unødvendig udvisning bag mål. Cam Spiro var for anden gang denne eftermiddag skarp foran mål, da han eksekverede til 3-5 og hvad der kunne ligne en afgørelse på matchen.

SønderjyskE og i særdeleshed Christian Silfver ville det dog anderledes. Mølgaard røg til afkøling for en udvisning, der også indskrev sig i kategorien unødvendig. Udvisningen begået mod Christian Silfver. Og minsandten om ikke selvsamme Silfver et minuts tid efter smækkede gummiskiven op i krogen bag Galansky og så var det igen en eet-måls kamp.

Bare minuttet efter blafrede netmaskerne atter bag den store tjekke. Stor jubel i Frøs Arena, men målet korrekt annulleret, da pucken var sendt ind ved hjælp af skøjten. Men sønderjyderne blev ved med at køre på.

Frederik Bjerrum serverede pucken for Rod Pelley, der rundede Galansky, men mistede kontrollen over pucken. Hurtigst over den løse puck var Frederik Bjerrum og så var det helt lige på måltavlen med under fem minutter tilbage.

Spillet bølgede frem og tilbage indtil hornet lød og man måtte ty til OT for at finde en vinder.

Her fik vi kampens detalje serveret af Matt Prapavessis i samarbejde med Phil Marinaccio. En skudfinte efterfulgt af en tværpasning, der flænsede den nordjyske tremands-defensiv op, spillede Marinaccio helt blank for tomt mål og forwarden svigtede ikke, men sænkede pucken til stor jubel for langt hovedparten af de næsten 3300 tilskuere.

Dermed fik SønderjyskE vendt statistikken med udesejre mellem de to hold og samtidig sikret en ikke uvæsentlig sejr i ligaens topstrid. Christian Silfver var dagens mand hos hjemmeholdet.

Han var så brandvarm, at isen var lige ved at smelte under ham, men også Prapavessis og Phil Marinaccio sprang i øjnene. Hos gæsterne var Cam Spiro bedste mand i en medrivende match, som udeholdet havde deres store andel i og som fik såvel hjemmeholdets som udeholdets fans helt ud på kanten af sædet.