Sikker sejr til Whitehawks

Foto: Jan Korsgaard

Rungsted Seier Capital – Frederikshavn Whitehawks 1-5 (1-1, 0-3, 0-1) Kvartfinale nummer to i mellem Rungsted og Frederikshavn blev lidt af et antiklimaks set fra hjemmeholdets side, efter Rungsted ellers var lykkedes med at hive et fornemt resultat hjem fra Frederikshavn i fredags. Gæsterne var til dagens kamp i sær i de sidste to perioder et niveau over hjemmeholdet i disciplinen eksekvering.

Indledningen på kampen var ellers positiv for hjemmeholdet og de små 1500 tilskuere der var mødt frem. Rungsted indledte i et fornuftigt tempo og fulgte gæsterne til dørs i alle spillets facetter, hvor spillet især i egen zone virkede koncentreret. Det gav Sebastian Feuk i hjemmeholdets mål gode arbejdsbetingelser og han snuppede også uden problem alle de skud der ramte inden for målrammen.

Midtvejs i perioden fik hjemmeholdet muligheden i overtal og den udnyttede de, da Nicolai Weichel lagde en puck rundt i banden, som svenske Johan Andersson, sendte direkte ind til en fri Nikolaj Rosenthal, som fra slottet satte pucken sikkert i nettet.

mindre end 20 sekunder efter føringsmålet, blev gæsterne på ny ramt af en udvisning, men den her gang ødelagde Rungsted det for sig selv, da Antti Kangasniemi var på vej til at entrere gæsterne zone med god speed, begik Rosenthal en tåbelig interference på en Frederikshavner, som ikke ville have haft mulighed for at komme i nærheden af den hurtige finne – Derfor 4 mod 4.

Den ekstra plads udnyttede udeholdet bedst da de fik bidt sig fast og presset Rungsted ned. Først afsluttede Tim Kunes med godt skud, som Feuk reddede, men returen gled helt op til blå linje hvor Niclas Edman stod klar til at trykke til skiven og denne gang røg pucken i mål uden chance for Feuk.

Lige så godt med Rungsted var i første periode, lige så langt fra var de i de første 5-8 minutter af anden periode. Gæsterne havde trykket speederen i bund fra anden periodes start og allerede efter 35 sekunder var den gal i hjemmeholdets forsvar, hvor Joachim Holten-Møller satsede og kastede sig for at prikke en puck væk, det mislykkedes og i stedet var der masser af plads til frederikshavnerne kunne spille den rundt i zonen, hvor Tim Kunes til sidste kunne sende et skud afsted, som Feuk i første omgang havde fat i, men efterfølgende tabte ind i målet.

Et par miunutter senere, var det endnu en gang en fejl i egen zone, som kostede et mål bagude, da gæsternes Nick Olesen flot kunne skære ind foran mål og vente Feuk ud og kølige sende pucken over den sprællende keeper, som forsøgt at kaste sig. To og et halvt minut spillet af perioden og pludselig så det mere end svært ud for hjemmeholdet, som lignede et hold der stadig sad i omklædningsrummet.

To gange i løbet af perioden fik hjemmeholdet mulighed for at spille i overtal, men i begge tilfælde, var det enmandspræstationer der skabte chancerne for Rungsted, som ikke fik pucken flyttet hurtig nok rundt, til at det blev farligt for udeholdets boxplay.

Nordjyderne var til gengæld skarpe den anden vej, da de fik muligheden i overtal. Adam Miller fandt Robert Carlsson, som let kunne trykke pucken op i toppen af målet og så var kampen reelt lukket. Frederikshavn var i denne fase spilstyrende og virkede til at have begivenhederne under kontrol.

Der blev rykket lidt rundt i kæderne til tredje periode fra Rungsteds side i et forsøg på at skabe en bedre dynamik, og her blev der blandt andet plads til Nikolai Gade og Gustav Green. De kunne dog begge to, kun se på fra bænken da Frederikshavn endegyldigt lukkede kampen med 5-1 målet allerede efter 54 sekunder af tredje periode. Målet blev sat ind af Marcus Olsson, assisteret af Niclas Edman.

Kampen nåede aldrig rigtig at få den intensitet over sig, som typisk præger slutspilskampe, dertil var Frederikshavn lige et niveau bedre i deres eksekvering i forskellige situationer i kampen. Rungsteds tynde backlinje havde det svært i dag og Marcus Nielsen, som normalt spiller center var rykket ned og spillede hele kampen som back.

Rungsted skal efter dagens nederlag, nu op og vinde hele to gange i Frederikshavn for at sikre sig videre avancement, og det ser på nuværende mere end svært ud, hvis ikke de finder flere ressourcer frem. Frederikshavn derimod, ser ud til stille og roligt at cruise sig videre, i dag var nordjyderne i hvert fald det bedste hold.