Effektive Frederikshavn sejrede sikkert i Herning

Herning Blue Fox – Frederikshavn White Hawks: 1-4 (0-3, 0-1, 1-0) Blue Fox skulle næsten vinde kampen mod Frederikshavn for fortsat at kunne håbe på en højere placering i tabellen, og til den opgave havde rævene fået selskab af Mathias Mølgaard og Bjørn Uldall, men måtte omvendt undvære Steffen Frank. Nordjyderne fra Vendsyssel drog til Midtjylland uden både Niclas Edman, Marcus Olsson og Colin Vock. White Hawks gav debut til Nick Olesen.

Nordjyderne er dog ligaens tophold og de var opsatte på at tage til Herning for at vise hvorfor. Pucken havde knap ramt isen før Jacob Dahlström gjorde det til 1-0, da han hårdt presset fik lov at sende en baghånd ind bag Pisar.

Martin Sagat kunne på flot forarbejde af Ulrik Klausen afslutte fra tæt hold, og set i bagklogskabens lys havde en scoring i powerplay kort efter været vital for Blue Fox. Markus Jensen fik afsluttet tæt under mål med en baghånd, og så slog nordjyderne til igen.

Opdækningen svigtede totalt hos hjemmeholdet, og så kunne Adam Miller let skøjte ned mod Pisar hvor han elegant lagde pucken op i det fjerneste hjørne til 2-0. Kyle Essery fik en oplagt scoringschance for at bringe værterne tilbage i kampen, men skuddet strøg over overliggeren.

To gange måtte Blue Fox forsvare sig i undertal, og som det har været hele sæsonen, gjorde rævene en god figur. Gæsterne var aldrig rigtig farlige, men det billede ændrede sig, når holdene spillede fem mod fem. Kort inden pausen kunne Steffen Klarskov sende et håndledsskud ind bag Pisar, og dermed var stillingen 3-0 til topholdet som spillede utroligt kynisk og effektivt. 

Et eller andet skulle der ske, og pausen blev benyttet til at sende Simon Nielsen ind i målet. Det havde en omgående effekt, da Blue Fox kom langt bedre ud til anden periode. Et powerplay gav rævene en livline, men George Sørensen diskede op med en feberredning på en helt blank Jordan George.

Perioden udviklede sig mere og mere til ét langt pres ned mod frederikshavnerne, som dog også defensivt gjorde et solidt stykke arbejde ved at holde rævene tilpas langt fra fadet. Utallige forsøg blev enten sendt forbi, blokeret eller reddet, og spøgelset om de manglende blev ved at hjemsøge Blue Fox.

Da det endelig lykkedes at passere Sørensen ramte afslutningen fra Sagat meget symptomatisk overliggeren. Frederikshavn White Hawks er dog ikke topholdet for ingenting, og på noget nær den eneste reelle chance i midtperioden kunne Steffen Klarskov støde til pucken som lå løs under Simon Nielsen. 4-0 i White Hawks-favør. Kampen var lukket.

Gæsterne skulle nu bare have tiden til at gå og forsvare den komfortable føring. Hjemmeholdet forsøgte sig stadig, men frustrationerne fyldte naturligvis mere og mere. Det kostede et par udvisninger, men boxplayet fungerede igen upåklageligt for Blue Fox.

Det gjorde det selvsagt ikke lettere for hjemmeholdet at komme tilbage i kampen, og i takt med at minutterne tikkede af sted svandt håbet også. Det samme gør håbet om top 3, og Blue Fox skal nu møde de to direkte konkurrenter til placeringen i top 4. Det var således kun af kosmetisk betydning at Kyle Essery omsider fik hul på bylden og nettede til slutresultatet 1-4.

Frederikshavn leverede omvendt varen og hentede ligeledes tre vigtige point i topstriden med SønderjyskE og Esbjerg. Nordjyderne afgjorde hurtigt sagerne i Herning og formåede også at redde stormen af, da Blue Fox i anden periode dominerede stort. Ingredienser der kendetegner et tophold og som i dag var en klasse bedre end hjemmeholdet.

Jerred Smithsons fravær synes at have en større betydning end som så, da Blue Fox i veteranens fravær har kæmpet med pointhøsten. Nu venter der en svær udekamp i Rødovre på fredag og en ny hjemmekamp mod Odense. To nøglekampe som kan vise sig afgørende for top 4-placeringerne.