Sikker Rødovre-sejr og vigtigt skridt mod kvartfinalen

Foto: Frank Nielsen, FN Sportsfoto

Herlev Eagles-Rødovre Mighty Bulls 0-4 (0-0,0-1,0-3) Der var godt fyldt i Ørneborgen og god stemning til det vigtige lokalopgør i aften. Et lokalopgør, der i den grad havde betydning for den vigtige syvendeplads – og et lokalopgør, som gæsterne fra Rødovre trak sig ud fra en stensikker 4-0-sejr. 

Gæsterne fra Rødovre var tæt på at få den perfekte start på kampen: 

Lige efter første faceoff strøg Matthias Asperup forbi backen på højre flanke, men desværre for Asperup og Rødovre blev tværpasningen opsnappet.

Der var fart over feltet fra start, Rødovre pressede højt, og det så ud til at overraske hjemmeholdet. Marco Illemann måtte efter små fire minutter tage kampens første udvisning, da han stoppede William Quist i en kontra. Rødovres boks holdt Herlev fra fadet, og scoringstavlen kom ikke på arbejde. Det samme skete med omvendt fortegn kort efter. 

William Rørth havde fået tjansen i Rødovre-målet, da Stefan Ridderwall ikke var blevet klar efter sin skade i forrige kamp . Rørth var på en lille skovtur, og det var tæt på at koste.

Underholdningen var i top, kampen bølgede frem og tilbage, og flotte 1344 så en glimrende dommerpræstation denne aften. Ishockeyen ser for alvor ud til at få fat i Herlev igen, fin udvikling. 

Rødovre med aggressiv forechecking, og Herlev farlige på kontra, og når de fik spillet rundt i Rødovres zone. Herlev fik endnu en chance i overtal, men heller ikke denne gang fik man prikket hul på den unge Rødovre-keeper. Underholdende første periode, hvor gæsterne var mest på pucken, chancerne var stort set ligeligt fordelt. 0-0 var i orden.

Rødovre pressede voldsomt fra starten af anden periode og fik masser af spil i Herlevs zone, dog uden at blive rigtig farlige. Et enkelt kontrastød fra Herlev var lige ved at give bonus, men Rørth var på plads. 

Da haluret nærmede sig midtermærket, aftog en smule af Rødovre-presset, godt hjulpet af en udvisning til Rasmus Astrup. Trods overtal til Herlev, var det Sebastian Bergholt, der var tættest på at åbne scoringen.

Powerplay havde indtil nu ikke været effektivt for nogen af holdene. Mads Eller fik en gylden mulighed, men igen var den tidligere Rødovre- og Hvidovrekeeper Emil Jidskog ude med en stor redning.

Med små fem minutter igen af anden periode blev måltørken brudt:

Nicklas Carlsen kom med stor fart forbi Herlev-backerne, og udplacerede Jidskog.

Rødovre kunne gå til pause med en snæver 1-0-føring . Stillingen kunne der ikke indvendes noget imod, gæsterne havde været mest toneangivende i den midterste periode. Herlev havde godt nok holdt Rødovre på “ydersiden” i store dele af perioden, men hjemmeholdet havde problemer med at følge de skøjtestærke Rødovre folk. Herlev viste på nogle få kontrastød, at de stadig var farlige.

Herlev startede tredje periode i overtal, og for første gang i kampen blev hjemmeholdet rigtig farligt. I to omgange var det tæt på en udligning, men heldet fulgte Rødovre. God start på tredje periode fra Eagles.

Den blev afbrudt, da Per Nagander blev vist ud, og lige da han kom ind begik han en tripping på Mads Eller.

Det blev dyrt. Rødovres powerplay fungerede, Jidskog gav en retur og Rasmus Astrup var over skiven. 

Kort efter kom hjemmeholdet igen i undertal: Hvad der lignede en udvisning til Rødovre, endte med en tripping til Jesper Thörnberg. Formstærke Julius Nyqvist afsluttede fra distancen og med god trafik foran mål, var Jidskog igen uden chance. 0-3.

Herlev fandt ikke skarpheden i de sidste 10 minutter og superkæden med Quist, Thompson og Thörnberg fik ikke fat i aften – heller ikke i powerplay. Sebastian Bergholt satte 4-0-målet i tom kasse til stor jubel for de medrejsende tilskuere.