Sikker hjemmesejr i Frederikshavn

Foto: Jan Korsgaard

Frederikshavn White Hawks-Herlev Eagles 5-2 (2-0,2-1,1-1) Der blev ikke levnet nogen chancer til Herlev i aftenens Metal Liga kamp i Frederikshavn. Hjemmeholdet virkede veloplagte og havde, modsat seneste hjemmekamp mod Herning, mere held med afslutningerne.

White Hawks producerede rigeligt med chancer igen i aften til mange flere mål, men de små 1200 tilskuere gik tilfredse hjem med tre stensikre point.

Det blev til to scoringer i første periode, men havde træfsikkerheden ved Colin Vock, Steffen Frank og Christian Kristiansen, så havde det set helt anderledes ud på måltavlen.

Det i en periode, hvor det eneste offensive power fra gæsterne kom fra Yannick Vedel. Allerede efter små to minutter blev hjemmeholdets Nick Olesen sendt til afkøling i to minutter, men det var hjemmeholdet der var toneangivende trods en spiller mindre på isen.

Derfor var det heller ikke nogen overraskelse, da Sebastian Svendsen med en lækker baghånd kunne smække pucken ind bag Mosher i Herlev-buret. Det ene angreb efter det andet bølgede ned mod Mosher, der havde en travl aften i Frederikshavn.

Han havde flere gode redninger, men kom til kort da Vock, Bau og Olsson foldede sig ud. Det endte med en scoring af sidstnævnte, efter nogle lækre detaljer fra de tre giftige herrer i vendelboernes første-kæde.

Hjemmeholdet fortsatte belejringen i starten af anden periode og gav sjældent gæsterne ro. Chancer var der masser af og to af dem blev omsat til mål. Det ene lidt mere omdiskuteret end det andet. Der var i hvert fald store Herlev- protester da hoveddommer Jan Andersen anerkendte Colin Vocks 3-0 scoring efter seks minutter. Det lød angiveligt også som om der var fløjtet for blokering, inden amerikaneren fik listet hele pucken over stregen.

Det efterfølgende mål kunne man ikke diskutere, men nærmere nyde. Igen var det den stærke førstekæde hos vendelboerne der holdt legestue med Herlev, og det blev igen svenske Olsson der havde sidste stav på pucken.

Kort efter blev hjemmeholdets Christian Kristiansen nedlagt og tilkendt et straffeslag.

Herlev skiftede i samme moment keeper. Marc Schläger reddede det halvforkølede forsøg fra Kristiansen, hvilket blev et lille vendepunkt for gæsterne.

Holdet bed mere fra sig og fik også tilkæmpet sig et par store muligheder. Morten Mathiesen og Yannick Vedel havde gode chancer og Frederik Bjerrum fik prikket hul på Thomas Lillie med fem minutter igen af perioden.

Den tidligere White Hawks forward sendte pucken højt i mål uden chance for hjemmeholdets keeper. Herlev startede de sidste tyve minutter bedst og havde deres bedste periode i kampen.

Det blev også til enkelte chancer uden de blev rigtig farlige. Godt illustreret ved et powerplay i to minutter der var stillet godt op, men helt uden afslutninger.

Med 13 minutter igen tog Mathias Bau sagen i egen hånd og holdt flere modstandere væk, inden han på fornem vis sendte pucken ind bag Schläger. En kongekasse af Bau.

Herlev fik reduceret med godt seks minutter igen. Det var Thomas Søndergaard der fik listet pucken i mål, hvilket sikkert var et lille plaster på såret for den tidligere White Hawks-spiller. Han havde helt sikkert håbet på at få point med hjem, men det var gæsterne ikke i nærheden af i aften.

Herlev har sine trængsler i bunden af ligaen, men man må give dem at de ikke giver op. Bagud 4-0 i aften, kunne det sagtens være et bundholds lod at sætte sig ud i bussen og glemme alt om kampen, men stor ros til aftenens gæster for at spille chancen. Hjemmeholdets førstekæde var storspillende i aften med Colin Vock i spidsen. Han sørgede for fire point, med en scoring og tre assister.