Sikker Herning sejr i Rungsted

Foto: iShoot.dk

Rungsted Seier Capital – Herning Blue Fox 2-4 (0-1, 1-3, 1-0)

På trods af Metalligaen har været igennem 49 grundspilskampe så var der alligevel maksimal spænding i sidste spillerunde hvor 3.-7.pladsen var i spil. I Bitcoin Arena var pæne 1013 tilskuere mødt frem og de fik et kynisk og stærkt Herning hold at se, som uden større problemer kunne køre en sikker 4-2 sejr hjem.

Kampens første periode blev afviklet i højt tempo og to ligeværdige hold gav tilskuerne en fin gang hockey.

Herning var dog det skarpere hold og man fornemmede at Midtjyderne ikke bare lagde sig ned på trods af førstepladsen i grundspillet var sikret for længst.

Brandon Gracel var 1.periodes eneste målscorer da han flot udnyttede en kontra og sendte pucken op i hjørnet.

I anden periode faldt tempoet lidt, i takt med at fejlmargen steg betragteligt. I sær hjemmeholdet var slemme til at håndtere pucken der alt for let kom på gæsternes stave.

Rungsted fandt aldrig det rigtige spændingsniveau i perioden og Herning var ikke sene til at udnytte et flagrende hjemmehold.

Juha Kiilholma øgede gæsterne føring til 2-0 i starten af anden periode inden Markus Jensen på en flot solopræstation sendte Rungsted til tælling med sin scoring til 3-0.

Lidt kunstigt åndedræt til hjemmeholdet der i forbindelse med en afventende udvisning Herning så Rasmus T. Andersson sende pucken højt i målet uden chance for Simon Nielsen.

Knap havde speakeren råbt hjemmeholdets scoring op inden pucken lå i bag Sebastian Feuk der bliver overladt til sig selv alene med Toni Kallela og Lasse Lassen. Sidstnævnte var manden med scoringen og dermed 4-1 og det lignede en tidlig afgørelse.

I tredje periode var der mere liv i hjemmeholdet men en gul mur af Herning spillere gjorde det mere end svært for Rungsted.

Det lykkedes kun at score en enkelt gang for Rungsted som havde Brendan Nash som kampen sidste målscorer til 4-2. Morten Green blev noteret for en assist på målet og dermed fik den mangeårige landsholdskaptajn noteret et point i sin sidste grundspilskamp i karrieren.

Herning vandt uden at spille sig ud og Rungsted blev på sjettepladsen men ligner et hold der har en del at arbejde med de næste 10 dage inden den står på kvartfinale.