Sikker Esbjerg-sejr i sæsonens første testkamp

Esbjerg Energy SKAL være skarpere end de øvrige hold i Metal Ligaen på nuværende tidspunkt af sæsonen, og vestjyderne beviste også i aften i kampen mod Gentofte, at holdet nok er en tand foran i hvert en af konkurrenterne i den kommende sæson – som øjebliksbilledet ser ud.

De forsvarende danske mestre vandt nemlig med 5-1 over gæsterne fra forstadskøbenhavn, der ellers bragte sig foran 1-0 ved Ulrich Linnet i første periode. Tilbagevendte Niklas Andersen assisterede på 1-1-målet, som Brock Nixon scorede for Esbjerg.

To af Esbjergs nye folk kom på scoringslisten i midtperioden – begge i powerplay. Tyler Fiddler gjorde det til 2-1, mens backen Kodie Curran scorede til 3-1 – assisteret af Ryan Martindale – og Brock Nixon var igen på spil ved 4-1-målet, inden Niklas Andersen slog til i tredje periode.

FACEOFF-reporter Morten Munk-Jensen fra Esbjerg:

Første periode var som første periode nu en gang er i den første træningskamp, der var ikke mange pasninger der sad hvor de skulle. Det blev dog væsentligt bedre i anden og tredje periode, specielt hos hjemmeholdet.

Gentofte havde lidt problemer med at følge med rent tempomæssigt og tog som følge deraf en del udvisninger.

Esbjerg havde mest fart i spillet og Gentofte havde for få folk der steppede op. Man of the match: Jared Knight tæt forfulgt af Brock Nixon. Knight viste et godt antrit, godt blik for spillet og så er han hurtig på både skøjterne og hænderne, god stokteknik.

Esbjerg stillede med noget, der lignede følgende kæder: 

* Curran, Krogsgaard – E. Nielsen, Martindale, Knight
* Bruggisser, J. Christensen – Fiddler, Nixon, Andersen
* Lindström, Vinther – Hardarsson, S. Nielsen, Hjulmand
* Koch – Mærsk Clausen, Jepsen, (formentlig juniorspilleren) Mikkel Hansen