SHL: VÄXJÖ-GULD – og endnu en opvisning af Pettersson

Växjö Lakers tog igen det svenske guld. Det var anden gang i historien, at den unge klub kunne løfte den såkaldte Le Mat-pokal, der gives til de svenske mestre. 

Denne gang i umådelig, suveræn og overlegen stil. Det blev 7-0, 4-0, 4-1 og 5-0 i de fire finaler mod Skellefteå, der dermed blev hamret ned med næste uhørte cifre. Altså i alt 20-1 i SM-finalen, og over alle strålede en ung mand ved navn Elias Pettersson, der har været så god, at han allerede er NHL-stjerne i den kommende sæson.

Vancouver Canucks glæder sig til at se Pettersson, der slog alle rekorder for en juniorspiller i SHL-grundspillet og tilmed blev topscorer og MVP i slutspillet i den svenske liga. Han blev også topscorer i grundspillet.

Det kunne knapt gøres meget bedre og i dag var det Pettersson selv, der åbnede scoringen med de to første mål i den fjerde finale i Skellefteå. 0-0 efter første periode og gode muligheder for hjemmeholdet, men i anden periode sagde det Pettersson-bang to gange – og siden så Lakers sig overhovedet ikke tilbage.

Skellefteå blev kørt baglæns ud af banen og ydmyget så voldsomt, at hjemmeholdet fans knapt kunne bære. Aldrig har en svensk finale været så ensidig, og aldrig har et hold vundet guld så overlegent som Växjö, der kun tabte en enkelt kamp til  Jesper Jensens Brynäs på vej frem mod guldet.