SHL: To spilledages karantæne for at kalde modstander for “horeunge”

Det var på mange måder en historisk dom, der faldt i går, da Malmö Redhawks-forwarden Marcus Sylvegård fik to spilledages karantæne for ulempeligt sprogbrug efter weekendens kamp mod Djurgården.

Her var den tætte kamp fyldt med masser af nærkampe – såvel fysiske, men altså også verbale. Det fik Sylvegård til at råbe “din jävla horunge” – frit oversat “din forbandede horeunge” – efter modstanderboksen. 

Det kostede umiddelbart en matchstraf, som blev behandlet og takseret til to spilledages karantæne til den hidsige Malmö-spiller. 

Den tager Marcus Sylvegård imod uden at beklage sig. 

– Ærgerligt, at det rammer mig og holdet, men børn og unge skal se, at sådant sprog ikke er godt. Det er ikke noget, vi står for. Der er mange følelser ude på isen, og vi elsker alle ishockeyen.

– Men de ting, som jeg siger på isen, siger jeg ikke til spilleren personligt, jeg siger det til ham som hockeyspiller. Derefter kan vi være kammerater udenfor. Men det er klart, at man ikke skal anvende sådanne ord, som jeg sagde, siger han til Expressen. 

– Jeg tror, det er godt, vi har taget det op nu og forsøger at afstå det så meget som overhovedet muligt. Det bliver nok mig, der statuerer det første eksempel. Jeg tager det på mig og må stå udenfor, tilføjer Sylvegård. 

Der har været furore omkring dommer, for efter hændelsen udtalte Malmös sportschef, Patrik Sylvegård, at han bare ville vende sig om grine, hvis nogen sagde “din jävla bögjävel” til ham – altså en vældig grov sexistisk udtalelse. Det har Patrik Sylvegård og Malmö Redhawks siden måttet undskylde i en officiel udtalelse, der kom via klubbens hjemmeside i dag.