SHL: Tidligere NHL-målmand vender hjem til Sverige

Foto: Bridget Samuels

Örebro HK, som ligger tredjesidst i SHL og skal kæmpe for at overleve i den bedste række, forstærker sig på målmandsposten før sæsonens afgørende kampe.

Klubben har hentet den tidligere NHL-målmand Jhonas Enroth tilbage til SHL, hvor han senest spillede i 2007/08-sæsonen. Dengang tørnede 30-årige Enroth ud for Södertälje, før han skiftede til nordamerikansk ishockey.

– Det føles naturligvis rigtig godt, at vi er lykkedes med at tilknytte Jhonas. Jhonas har bevist, at han er en topmålmand, og ud over det er han en god fyr med stor erfaring fra kampe på højeste internationale niveau, siger Örebro HK’s sportschef Niklas Johansson til klubbens hjemmeside.

Jhonas Enroth kommer til Örebro fra KHL-klubben Dinamo Minsk, som han har spillet for, siden han forlod Nordamerika efter 2016/17-sæsonen. Enroth har spillet NHL-kampe for Buffalo Sabres, Los Angeles Kings og Toronto Maple Leafs. Han var førstemålmand, da Sverige vandt VM-guld i 2013, og han var også med til at vinde OL-sølv i 2014 uden dog at komme i kamp i Sochi.

Örebros kontrakt med Jhonas Enroth gælder for resten af sæsonen.