SHL: Slutspilskongen Hardt slog i forlængelsen, Lauridsen og HV71 vandt

Foto: Jan Korsgaard

De kalder ham “slutspilskongen” i visse kredse af Sveriges ishockeymiljø, for det er en kendt sag, at Nichlas Hardt tænder til, når det virkelig gælder i ishockeysæsonen. 

Danskeren blev hentet fra Malmö til Växjö for at give de forsvarende mestre et kick i slutspillet, og noget tyder på, at det lykkes. I eftermiddag spillede Växjö Lakers 2-2 i den ordinære spilletid mod Örebro i slutspillets første runde – eller play in mellem placeringerne 7-10 – og godt fem minutter inde i den forlængede spilletid, slog den danske angriber til.

Han modtog en tværpasning fra finske Julius Junttila og den satte Hardt ind til kæmpe jubel for publikum i Vida Arena i Växjö. 

Der var godt et kvarters spilletild til danskeren, og hans mandskab fører derfor 1-0 i bedst af tre-serien.

Markus Lauridsen spillede flotte 17:30 minutter, da hans mandskab Linköping vandt med sikre 4-1 over Rögle. Lauridsen udgjorde en sikker defensiv bastion i kampen, og HV71 satte sig på begivenhederne fra start.

Allerede efter et kvarter havde Simon Önerud scoret to gange, og HV71 var foran 3-0. Den føring betød, at hjemmeholdet aldrig rigtig blev truet i den resterende del af kampen.