SHL: Sæsonens første trænerfyring

Han var en veltalende fyr i medierne, og har haft stor succes i andre ligaer. 60-årige Larry Huras er en kendt coach over det meste af Europa og har en fortid i både schweizisk og tysk ishockey, men i Modo Hockey i Sverige lykkedes det ikke for Huras at slå igennem. Efter Modos katastrofale sæsonstart, tog ledelsen i går konsekvensen og fyrede Larry Huras.

10 point i 15 kampe har langt fra været nok til at tilfredsstille klubben, hvor Peter Forsbergs ånd – og mange tidligere storspilleres i øvrigt – konstant våger over begivenhederne. Forsberg er i øvrigt med “på bestemmeren” i klubben og har formentlig også haft en del at skulle have sagt.

Per Svartvadet, også en tidligere superstjerne, er nuværende sportschef, og det var ham, der traf beslutningen om at sige farvel til Larry Huras.

– Det er aldrig en situation, man ønsker at havne i. Men nu er vi der. Vi har indledt sæsonen katastrofalt dårligt, og når vi analyserer problemerne, ser vi store brister i vores spilsystem, siger han til Aftonbladet.

Ny træner i Modo bliver Anders Johansson, der assisteres af Fredrik Olausson. Begge stoppede i fjor i HV71 efter en strid med klubbens ledelse og sportscheferne. Den ene i øvrigt den tidligere Odense-spiller Johan Hult.