SHL-premiere: Danskerne fik klø på udebane

Foto: Jan Korsgaard

Der var ikke megen dansk succes, da SHL i går gik i gang med seks lørdagskampe. Samtlige danske aktører tabte, omend vi dog fik noteret et enkelt point til Jesper Jensen i Brynäs.

Han assisterede på det første mål, da Brynäs tabte 1-3 i Luleå. Jesper Jensen fik over 20 minutter på isen i Luleå og skød tre gange på mål, men kunne altså ikke hindre nederlaget i Luleå, hvor der var udsolgt til premieren og regulær hockeyfeber i Luleå, hvor der er kæmpestore forventninger til sæsonen. 

Morten Madsen er flyttet fra Karlskrona og langt op nordpå, hvor han nu spiller for oprykkeren fra Timrå, der er spået en vanskelig sæson. Timrå tabte en vanskelig udekamp i Linköping med 1-4 og Madsen noterede sig for 12:38 minutter på isen.

Markus Lauridsen var for første gang længe tilbage på is i en gældende kamp. Lauridsen afsluttede som bekendt sidste sæson på uheldigste vis som skadet i Red Bull München, men har altså nu fået kontrakt i HV71. Her var der hverken plus eller minus i premieren i går, men til gengæld lige over 20 minutter på isen for danskeren.

Han kunne dog ikke forhindre, at hjemmeholdet Färjestad vandt 3-1 og måske scorede det fineste mål i SHL-premieren, som du kan se lige herunder.