SHL: Morten Madsen og Timrå vandt første kval-drama, Malmö fik store klø

Foto: Jan Korsgaard

Sikke en aften i Timrå, hvor det lokale SHL-hold er i gang med at forsvare pladsen i SHL mod opkomlingene fra IK Oskarshamn, der ganske overraskende endte med at vinde Allsvenskan efter finalesejr over AIK Stockholm. 

I aftes tog de to hold hul på bedst af syv-serien i kvalifikationen og Timrå havde Morten Madsen på holdet. Det er anden gang på stribe, Madsen deltager i kval-serien – i sidste sæson tabte han med Karlskrona mod netop Timrå og skiftede en smule kontroversielt til overmændene.

Det er historie nu, og i aftes leverede Morten Madsen en enkelt assist, da Timrå lige netop vandt den første kamp mod Oskarshamn, der ellers scorede til 4-3, da der blot manglede to minutter. 

Men blot 13 sekunder før tid fik Vilmos Gallo udlignet for Timrå og dybt inde i overtiden – helt fremme i femte periode – afgjorde Johannes Salomonsson kampen for hjemmeholdet til stor jubel for hovedparten af de 6000 tilskuere. 

Vild kamp i noget, der ligner en dramatisk serie. 

Det samme gælder slaget mellem Frölunda og Malmö i SHL-kvartfinalen, hvor der dog ikke var meget spænding i gårsdagens kamp tre. Malmö havde stillet Lars Volden i målet, og nordmanden fik en forfærdelig playoff-debut, for Malmö var bagud 0-2 allerede efter seks minutter. 

Det endte med en sejr på hele 7-1 til Göteborg-holdet, der nu fører 2-1 i serien. Sur aften for Malmö, der om et par dage skal tilbage i egen arena for at tage revanche.

Det samme gælder for Jesper Jensen og Skellefteå, der tabte 1-3 hos Djurgården. Jensen noterede 12:30 minutter.

I aften kæmper de forsvarende mestre fra Växjö med Hardt og Røndbjerg på holdet for at holde sig i live i serien mod Luleå, der fører 3-0. 

Markus Lauridsen, der har spillet fremragende på det seneste, er med hos HV71, der hjemme i Jönköping tager imod Färjestad og er foran 2-1 i serien.