SHL: Markus Lauridsen sendte HV71 videre i overtid

Foto: Jan Korsgaard

Markus Lauridsen scorer ikke frygtelig mange mål, men her til aften satte den danske back en yderst vigtig kasse.

Alting var på spil, da Lauridsen og HV71 var på besøg i Rögle med en 1-0-føring i ryggen i bedst af tre-serien. Rögle var foran 3-0 efter første periode, men HV71 lancerede et stærkt comeback i anden periode – og udlignede til 3-3.

Tredje periode forblev uden mål, og så skulle den første slutspilskamp i Ängelholm i 25 år afgøres i overtid. Det blev også den foreløbig sidste kamp i slutspillet i den ishockeygale by. 

For Markus Lauridsen stoppede Rögle-festen med sin scoring til 4-3. Der var spillet næsten 11:34 minutter af fjerde periode, da Lauridsen satte et skud gennem benene på en modstander og op i krydset bag Rögle-målmand Justin Pogge. 

Stærk finish af danskeren, som dermed kan se frem til at spille kvartfinaleserie i den kommende tid.

Det samme kan både Nichlas Hardt og Jonas Røndbjerg, der spiller for Växjö. Ingen af de to kom på scoringlisten for Växjö, der vandt med 4-2 hos Örebro. Jonas Røndbjerg noterede syv minutter, Nichlas Hardt 10 minutter mere. Den tidligere NHL-spiller Kris Versteeg var fremragende og indblandet i samtlige Växjö-mål. 

Dermed altså Färjestad-HV71 og Luleå-Växjö i kvartfinalerne. Malmö åbner med en tur til Frölunda, mens Jesper Jensen og Skellefteå møder Djurgården.