SHL: Malmö-helt er tidligere Amager-goalie

Vi har svært opmærksomme læsere her på Faceoff.dk, og en af dem gjorde os i går opmærksom på et ganske sjovt sammenfald og en lille “vidste du at”-historie. 

Mandag aften slog Malmö Frölunda Indians med 2-1, og kampens helt store helt var Malmö-målmand Oscar Alsenfelt. Han reddede 37 af 38 mulige skud i kampen, og den 30-årige målmand er efterhånden blevet en rutineret fyr.

Men Alsenfelt har gået den hårde vej, og den har faktisk ført ham over 1. division i Danmark. Den – ifølge Eliteprospects.com – akrobatiske keeper, stod nemlig for Amager i 1. division, da han forlod juniorhockeyen i Malmö i 2005/06-sæsonen.

Derefter stod han altså for et Ama’r Jets-hold, der i den pågældende sæson blev nummer fire i et yderst jævnbyrdigt grundspil i øst-divisionen. 

Derfor stødte Ama’r og Oscar Alsenfelt ind i øst-etteren fra Hvidovre Wolves og tabte 2-0 i kampe, og de Hvidovre-spillere, der var med dengang og senere vandt 1. division, kan altså nu brøste sig med, at de på vejen til guldet skød en kommende SHL-målmand i sænk. 

Alsenfelt rykkede efter sit danske “eventyr” til IK Pantern, inden han kom til Växjö, Leksand og altså til sidst Malmö, hvor han har spillet de seneste tre sæsoner.