SHL: Malmö videre efter drama, Hardt og Storm med point, Luleå-træner amok

Foto: Jan Korsgaard

Malmö, Frederik Storm og Nichlas Hardt er videre til kvartfinalen i slutspillet i SHL.

Efter 6-1 i den første ottendedelsfinale på hjemmebane, blev det i aften højdramatisk foran skuffende 4400 tilskuere i Luleå, der kunne se gæsterne fra syd vinde 5-4 i en kamp, der først blev afgjort i sidste minut, hvor Robin Alvarez afgjorde kampen og serien for Malmö.

Det var et Malmö-mandskab, der igen havde et par danskere i kampens hovedroller, for både Frederik Storm og Nichlas Hardt stod for to point.

Nichlas Hardt scorede til 2-0 med Frederik Storm på assisten, mens begge danskere såmænd også havde assist på 1-0-målet, der blev scoret allerede efter syv minutter.

Efter Malmös glimrende start på kampen, sled Luleå sig tilbage i kampen og ved 3-3 kom kampens mest kontroversielle situation, der efter kampen fik hjemmeholdets træner Petter Lasu Nilsson til at gå amok på kampens dommere.

Det var efter en videogranskning, der viste, at Luleå-angriberen Bill Sweatt i en situation omkring målet tog en tur gennem målgården og ramlede ind i Malmö-målmand Oscar Alsenfelts stav. Malmö-målmanden blev forstyrret og væltede, men gæsterne havde i næste sekvens pucken under kontrol.

Sekundet efter fik Malmös Ilari Filppula fat i pucken og hamrede den ind i holdkammeraten André Benoit. Derefter gik pucken i Malmös mål. Et klokkeklart selvmål, der efter videogennemsyn blev annulleret. Og siden endte det altså med Malmö-sejr, hvilket fik Luleås træner til at erklære sig øjeblikkeligt færdig med at træne ishockey og flippe fuldstændig ud.

Mon ikke sagen får et efterspil?

Vi tager den på svensk fra Aftonbladet.se:

 Det är bara att kasta domaren åt helvete, säger han och fortsätter:

– Jag kommer att sluta som tränare. Jag kommer lägga av som tränare – det lovar jag här och nu. Jag är så fruktansvärt besviken på domarinsatsen. Det är bara att kasta domaren åt helvete. Ge mig böter om ni vill, men det här är så jävla dåligt. Domarrummet (situationsrummet) kan de sluta med också. De behöver inte ta ett enda domslut till.

– När vi äntligen har tagit oss in i matchen efter att ha haft otur med 0-2 i röven, och vänder matchen, så ska man ta bort det (målet), ta bort all glädje som finns i hallen. Nej, lägg ner verksamheten! Kasta det åt helvete! Jag är så fruktansvärt less. Det här är ingen kritik mot er i C More, men domarna är så jävla beige. Domarrummet kan dra åt helvete! Jag är så jävla besviken, jag skulle kunna mörda i det här tillfället.

Se Luleå-trænerens udbrud her via Twitter: