SHL: Malmö ude, tabte til supertalentet Pettersson

Elias Pettersson er et af de mest hypede navne i svensk ishockey lige nu. Og det med rette. Växjö-spilleren græd for åben tv-skærm, da han forleden erfarede, at hans gamle klub Timrå var rykket op i SHL. Kæmpe klubfølelse af Pettersson, der såmænd også leverer varen inde på isen hos Växjö.

Gang på gang spiller han afgørende roller for guldfavoritterne, og man kan næsten kun måbe, når man ser 19-årige Pettersson i action med sine afgørende aktioner. Han er fremragende, og det var han også i går, da han afgjorde semifinaleserien mod Malmö. 

Växjö vandt 2-1 i Malmö Arena og Petterssons afgørende mål var en opvisning i køligt overblik, da han kørte Malmö-målmand Jonas Gunnarsson helt ud på et absolut sidespor og iskoldt lagde skiven i nettet.

Klasse fornægter sig sjældent, og Pettersson – der næste sæson spiller i Vancouver – er af ekstrem klasse. Han spiller næste sæson i Vancouver, men først skal den svenske finale altså lige overstås – og måske krydres med et VM i Danmark. 

10 minutter til Matias Lassen, 20 minutter til Frederik Storm på isen – og et set med danske øjne glædeligt comeback til Nichlas Hardt, der fik små 12 minutters istid. Spændende om trioen skal have en lille pause eller om de spiller mod “hjemlandet” Sverige i den kommende uge i Rungsted og Rødovre. 

Her Pettersons suveræne, afgørende mål fra i går: