SHL: Leksand og Lassen rykker op efter vildt drama

Foto: Jan Korsgaard

Sensationen er fuldbyrdet. Leksand har taget sig tilbage op i SHL på bekostning af en anden stor traditionsklub i svensk ishockey, Modo Hockey, som har været fast inventar i den bedste svenske liga siden 1984.

En stor sportslig tragedie for Modo og general manager Peter Forsberg, der som prominent bagmand forlod hallen i raseri, da Leksands Brock Montpetit scorede i overtid til 4-3 for gæsterne og dermed afgjorde serien i forlængelse.

Helt vanvittigt, når man tænker tilbage på, at Modo vandt 5-0 og 4-0 i de to første kampe i serien.

Og endnu mere vanvittigt at tænke på, at Modo førte 3-1 efter 40 minutter af den afgørende kamp. Stortalentet Victor Olofsson scorede to gange for Modo, og tilskuerne leverede et lettelsens suk i pausen, men Leksand fik reduceret i tredje og blot 52 sekunder før tid fik den tidligere Frederikshavn-spiller Alexander Ytterell udlignet for Leksand og tvunget kampen ud i overtid.

Og her slog Brock Montpetit altså til efter 5:52.

Leksand lå et godt stykke hen i sæsonen helt nede i bunden af rækken, fyrede træner Sjur Robert Nilsen og erstattede ham med Perra Johnsson. Han tog Leksand op gennem tabellen og til en plads i kvalserien til playoffs, hvor Leksand skulle vinde den sidste kamp med mindst fire mål over Mora. Det blev 6-0.

Derefter skulle Leksand ud i en ekstra playoff mod Tingsryd, som blev vundet 2-0 i kampe, og til syvende og sidst blev det altså så til en sejr over Modo i den sidste kvalifikationsrunde.

Matias Lassen noterede minus to i plus/minus-ratingen, men det er danskeren formentlig ligeglad med denne aften, hvor hele Leksand og omegn fester, mens Örnsköldsvik sørger. Modo er nede. Og det bliver svært at komme op igen.