SHL-kval: Leksand tvinger Modo ud i en syvende kamp

Onsdag aften tog Matias Lassen og Leksand i mod Modo i Tegera Arena, hvor gæsterne kunne sikre sig overlevelse i SHL med en sejr. Efter en gyser af en kamp måtte de dog køre skuffede hjem til Örnsköldsvik, da Lassen og co. tvang kampen ud i syvende og afgørende kamp med en 5-4-sejr. Tidligere Frederikshavn-back, Alexander Ytterell, var en af isens bedste spillere med to mål og en assist.

Kampen var en livlig affære, hvor første periode endte med 1-1. Leksand lagde hårdt ud fra anden periodes start, og kom foran 3-1 efter bare otte minutter. Modo ville det anderledes, og efter en offensiv satsning kom de tilbage og udlignede føringen på bare to minutter.

Der var dermed dødt løb fra tredje periodes start, men efter næsten fire minutter inde i perioden havde Alexander Ytterell sat Leksand på sejrskurs med en 4-3-scoring.

Modos store spiller i dette års kvalserie, Ilari Filppula, udlignede lidt efter, men Leksands Jon Knuts lukkede kampen 12 minutter inde i perioden med sin 5-4-scoring.

Trods endnu en offensiv satsning fra gæsterne kunne de ikke svare igen, og Lassen og co. er nu bare én sejr fra en oprykning til SHL. Det kræver dog en sejr på Modos hjemmebane på fredag.

Matias Lassen var endnu engang placeret i andenkæden, hvor han noterede sig for -2 og to skud på mål.

Stillingen i kampe (bedst af syv)
AIK – Karlskrona 1-4 (Karlskrona spiller SHL i 16/17-sæsonen)
Leksand – Modo 3-3