SHL: Kodie Curran i gang med at skyde Rögle i slutspil for første gang siden ’94

Foto: Jan Korsgaard

Det er to, næsten tre sæsoner, siden, at Kodie Curran var en af de bedste spillere overhovedet i Metal Ligaen. I hvert fald var han Esbjergs bedste back og Metal Ligaens ditto, da vestjyderne vandt sit seneste mesterskab i 2017. 

Han lavede 33 point i 45 grundspilskampe og 17 point i 18 kampe i slutspillet, hvor han kun blev overgået af holdkammeraterne Brock Nixon og Jordan Knackstedt. 

Pengestærke Storhamar tog fat i Curran i sidste sæson, og her tog han endnu et mesterskab og dominerede den norske liga suverænt. Han lavede 44 point i 38 kampe i grundspillet og vanvittige 29 point i 14 kampe i slutspillet, hvor han blev topscorer. Og Storhamar vandt det norske mesterskab.

Curran er røget videre til SHL, og efter en start, hvor de svenske aviser afskrev ham som værende for dårlig som topback i SHL, har Kodie Curran genvundet sin respekt. 

Han står med 28 point som den næstmest scorende back for Rögle, der i går vandt 3-2 hos HV71 og selvfølgelig med Curran som den ene af målscorerne. 

Kodie Curran har i den grad slået til igen, og Rögle er nu á point med Skellefteå på sjettepladsen, der giver direkte adgang til slutspillet.

Rögle startede sæsonen forfærdeligt, men er kommet stærkt igen og har som backforstærkning netop hentet NHL-erfarne Eric Gelinas ind. 

Rögle drømmer om det første slutspil siden 1993/94 og sikke en eufori, det vil skabe i den ishockeygale hjemby Ängelholm, hvis det lykkes for klubben at komme med blandt de otte sidste igen.