SHL: – Han er en skændsel for Canada

I det uhyre spændende lokalopgør, hvor det gælder en plads i næste sæsons SHL, slog Mora tilbage mod Leksand i “Slaget om Siljan” med en sejr på 3-2 hos Leksand.

I en højspændt kamp to vandt Mora, der altså er SHL’s repræsentant i serien over Allsvenskans Leksand på et mål sent inde i kampen. 

Jacob Nilsson blev helten i det vældig betændte opgør mellem to hold, der ikke kan lide hinanden – og tilskuere, der ikke ønsker noget specielt godt for rivalerne. 

Mora skiftede cheftræner en uge før serien, da Mats Lusth kom ind og sendte de to daværende trænere, Johan Rosén og Daniel Hermansson ned som assisterende trænere.

Efter kampen i går var Lusth rasende over, at Leksands canadier Matt Carey, som han mente, faldt alt for let i nærkampene.

– Han er en skændsel for Canada. Løber og falder hele tiden. For fanden, spil hockey og vær en mand, sagde Lusth til CMore – og var også tosset over, hvordan storskærmen blev brugt i Leksand.

Mora-lejren mente, at mange gentagelser af sekvenser, hvor Leksand-spillerne blev bragt til fald, førte til pres på dommerne og udvisninger til gæsterne.

– Leksand har jo erfaringer med at styre mediekuben, som de gør. Der er ikke noget at sige om det. Det der er værre, er nummer 10 Carey. Havde jeg været hans træner, havde jeg sagt det til ham. Jeg kan ikke lide spillere som filmer, sagde Lusth. 

Det bliver hedt i morgen igen, når de to hold mødes i den tredje kamp. Mora har hjemmebane. Bedst af syv-serien står 1-1.