SHL: From-mål kunne ikke redde danskernes ære i Sverige

Foto: Jan Korsgaard

Rögle – Växjö 3-5 (0-1, 3-2, 0-2)
Guldfavoritten Växjö fik en kanonstart på SHL-sæsonen, da tog alle tre point med hjem efter mødet mod Mathias From og Rögle.

Danskeren startede i tredjekæden hos hjemmeholdet, og efter at have været nede med 2-0 reducerede den unge frederikshavner kort inde i anden periode. Den tyske kædekammerat Felix Schütz udlignede til 2-2 små seks minutter senere, og kampen var igen lige.

Växjö udbyggede kort efter føringen igen og trods endnu en udligning, denne gang fra Froms tredje kædekammerat Sebastian Wännström, styrede gæsterne sejren i land ved at score to mål i tredje periode.

5-3, og den ønskede sæsonstart udeblev for Rögle.

Lauridsen i førstekæden, Lassen bænket
Leksand – Djurgården 2-4 (0-1, 2-3, 0-1)
Den svenske topishockey var atter kommet til Dalarna og omegn, da “leksingarna” på næsten mirakuløs vis rykkede op via sejr over MODO i kvalserien.

En længe ventet sæsondebut blev realitet til aften, men de optimistiske Leksand-fans måttet gå skuffet hjem.

Markus Lauridsen og Matias Lassen var begge at finde på holdkortet – førstnævnte i førstekæden, sidstnævnte endte uden ét sekunds spilletid.

Hjemmeholdet er før sæsonen blevet spået som klart bundhold, og de hang også efter i aftenens kamp.

Efter en første periode med fart og høj intensitet gik gæsterne til pause med en 1-0, og i anden periode satte de sig helt på kampen. Trods en udligning tidligt i perioden ved Fredrik Forsberg, gik der kun små ti minutter – og så var Djurgården foran med 4-1.

Hjemmeholdet kom aldrig til sig selv igen, og endte med at tabte kampen med 5-2.

Lauridsen endte med -1 på næsten 21 minutters spilletid.