SHL: Frölunda svensk mester efter 6-2-sejr i Globen

Sikke en festaften i svensk ishockey.

Frölunda leverede en magtdemonstration på isen, og Djurgårdens publikum leverede en fremragende præstation på lægterne. 

Det hele endte med 6-2 til Frölunda i Stockholm og dermed også 4-2 i serien i en afgørende kamp, der aldrig blev helt spændende. Gæsterne kom hurtigt foran med et par mål og slog igen, så snart Djurgården forsøgte at arbejde sig tilbage i kampen.

Eksempelvis i første periode, hvor Axel Jonsson-Fjällby reducerede til 1-2, hvorefter hjemmeholdet kom i overtal kort efter. 

I stedet for udligning scorede Frölunda i undertal ved Ryan Lasch og holdt fat i kampen derefter.

Stor, stor jubel hos Frölunda, der blev anført af legendariske Joel Lundqvist og formåede at vinde både Champions Hockey League og SM-guld i en meget flot sæson.

Et par danske “connections” i finalen:

  • Sebastian Strandberg, tidligere Odense, var en af slutspillets bedste for Djurgården. Efter Odense i 16/17 tog han et år i IK Pantern, inden han røg til Djurgården, hvor han spillede fremragende i denne sæson. 
  • Samuel Fagemo, suveræn ung spiller i Frölunda, og søn af den tidligere Herning-fighter og træner hos Herning og Herlev, Linus Fagemo. Samuel Fagemo er endnu ikke draftet – utroligt nok – men til sommer bliver der kamp om det.
  • Anders Grönlund, tidligere Rungsted, hvor man ikke rigtig lagde mærke til ham i 15/16-sæsonen. Derefter drog han til Lillehammer, Pantern og nu Frölunda, hvor han meget overraskende er endt som svensk mester.