SHL: Forsvarende mestre slået ud efter drama

SHL-finalen i fjor var en dyst mellem Växjö Lakers og Skellefteå AIK, hvor førstnævnte mandskab blev historisk og sikrede sig den første titel nogensinde. I går fik Skellefteå, Sveriges suverænt bedste klub gennem det sidste tiår, herlig revanche i kamp syv i årets semifinale.

I kamp seks stod Växjö ellers for noget af et chok ved at udligne et sekund før tid og derefter vinde kampen i overtid og dermed holde sig i live på mest dramatiske manér.

I aftes gjorde Lakers det nærmest, for udligningen i går kom nemlig også meget kort før tid. Sakari Salminen scorede i tiden 59:26 til 2-2 for gæsterne og hensatte dermed arenaen i Skellefteå i en blanding af chok og angst for at finalepladsen skulle kikse.

Men – Erik Forssell forløste nordboerne med sit mål godt otte minutter inde i overtiden og dermed er Skellefteå igen i finalen. Det er vanvittige sjette år på stribe, at storklubben langt oppe i nord er i slutkampen, som Skellefteå AIK har vundet to gange de seneste fem sæsoner.

De svenske medier taler om drømmefinale mellem SAIK og Oliver Lauridsens Frölunda, der også har den tidligere Odense-coach Pär Johansson som assistent. Det skal blive dramatisk lige fra lørdag, hvor serien begynder i Skellefteå Kraft Arena.

Her højdepunkterne fra gårsdagens drama i Skellefteå: