SHL: 13 minutter til Jesper Jensen i Skellefteå-debut

Foto: Jan Korsgaard

Det var et ganske opsigtsvækkende skifte, der fandt sted i SHL i sidste uge – set med danske øjne. Jesper Jensen skiftede fra Brynäs, hvor han var faldet i unåde under den tidligere Rødovre-træner Magnus Sundquist, til Skellefteå.

Her bliver han den første danske spiller nogensinde, og det er i sig selv en merit at finde plads i den nordsvenske klub og en by, hvor hockeykulturen er uhyre stærk og hvor ishockeyanlægget faktisk tæller en hovedarena og to træningshallen. 

Den næstbedste klub i Skellefteå, SK Lejon, spiller i den tredjebedste række, Division I.

Jesper Jensen fik sin debut i den ishockeygale by lørdag eftermiddag i en kamp, som Skellefteå vandt med 3-2 over Örebro i et “sekunddrama”. Oscar Møller udlignede for Skellefteå i kampens absolut sidste sekund og siden vandt hjemmeholdet i overtid.

Det blev en stille og rolig debut for Jesper Jensen, der fik 13:53 minutter på isen uden at gøre sig afgørende bemærket i kampen. 

– Jeg skal lige bruge lidt tid på at vokse ind på holdet, sagde Jensen efter sin debut, hvor han var med til at sende Skellefteå op på syvendepladsen i SHL-tabellen, hvor der fuld runde i morgen igen.

Skellefteå spiller hjemme mod Rögle.