Sen forløsning i Esbjerg

Foto: Jan Korsgaard

Esbjerg Energy – Gentofte Stars 4-3 (1-2, 2-1, 1-0) Det holdt hårdt, da Esbjerg hjemme mod Gentofte, hentede den første sejr i syv kampe. Michael Binderup storspillede for Esbjerg med to mål, mens Mario Lamoureux blev matchvinder blot 24 sekunder før tid.

Tirsdag aften tog Esbjerg imod Gentofte hjemme i Granly Hockey Arena. Kampen var en mulighed for at komme tilbage på sporet for vestjyderne, der har tabt de seneste fire kampe i Metal Ligaen, mens man i weekenden også blev ekspederet ud af Metal Cuppen efter to tætte kampe mod Frederikshavn.

Gentofte har brug for points for at holde Aalborg og Herlev bag sig på 8. pladsen, mens Esbjerg også snart skal til at have points på kontoen igen, hvis man skal gøre sig håb om at kunne fastholde den øjeblikkelige 3. plads.

Hjemmeholdet måtte se bort fra Esben Nielsen og Anders Krogsgaard til tirsdagens opgør, mens gæsterne var uden Mathias Rugholm.

Esbjerg startede kampen med Nikolaj Henriksen på mål, mens Teemu Seppänen havde fået tjansen for Gentofte.

Værterne kom ud til første periode med god fart i skøjterne og der stod da også Esbjerg på det meste i kampens indledning, hvor særligt Tyler Gron var tæt på for vestjyderne, da han pludseligt blev sendt af sted i et break away.

Canadieren, der i øvrigt var ny mand i Esbjergs 1. kæde, fik afsluttet to gange på Seppänen, som dog flot afværgede for gæsterne.

Kampens første powerplay stod der Esbjerg på, da Christopher Skovgaard efter seks minutters spil blev udvist for en hooking. I det efterfølgende overtal forsøgte Mike Dalhuisen og Mario Lamoureux sig for vestjyderne, men gæsternes finske keeper var atter på sin plads.

Omkring periodens halvvejsmærke fik Gentofte bedre fat og fik også tilspillet sig et par gode muligheder. Den ene af dem udmøntede sig i en scoring efter 12 minutters spil, da Emil Rasmussen med en styring fik passeret Henriksen til 0-1.

Hermed var gæsterne dog ikke færdige. Fire minutter senere blev det således også 0-2, da Cody Kunyk sendte en løs puck på mål. Henriksen halvklarede og Lauri Karmeniemi var hurtigt over returen, som sikkert blev sendt i mål.

Esbjerg fik reduceret til 1-2 et minut før pausen, da Michael Binderup med en flot solopræstation bragte værterne på tavlen. Binderup førte selv pucken ind i gæsternes zone og sendte den uden tøven op i det fjerneste hjørne.

Vestjyderne kom hurtigt på tavlen i 2. periode, da Matt Pistilli efter godt et minut opfangede pucken omkring blue line, hvorfra han stak af sted mod Gentoftes mål. Tyler Gron stormede med frem og havde ingen problemer med at omsætte en præcis pasning til det udlignende mål, da han sendte pucken ind under gæsternes keeper til 2-2.

Gentofte svarede dog hurtigt igen, da man mindre end et minut senere atter kom i front. Francis Verreault-Paul var arkitekten bag målet, da han bag Henriksens mål fandt Anders Fisker, der havde taget opstilling på kanten af målfeltet. Herfra scorede han sikkert til 2-3.

Efter 10 minutters spil fik Cody Kunyk en stor chance for at bringe gæsterne yderligere foran, da han alene med Henriksen fik misbrugt en ellers gylden mulighed, for at trække fra værterne.

Som perioden skred frem blev presset mod Gentofte og i særdeleshed Seppänen i målet dog massivt og det virkede som om det kun var et spørgsmål om tid, før Esbjerg ville få udlignet.

Udligningen faldt da også med tre minutter tilbage af perioden, da Michael Binderup, med sit andet mål i kampen, effektivt fulgte op på Jeppe Holmbergs afslutning på den finske Gentofte-keeper. Stillingen var således 3-3, da de to hold gik ud til den anden pause.

Godt hjulpet på vej af et power play var Esbjerg også ovenpå fra begyndelsen af tredje periode, hvor både Aaron Lee og Brock Nixon bød sig til med gode muligheder. Men Seppänen storspillede fortsat i gæsternes mål og gjorde ikke opgaven let for vestjydernes forwards.

Gæsternes keeper var også på plads midtvejs i perioden, da Lee i undertal fik tilkæmpet sig pucken bag Gentofte-målet, skar ind foran mål og afsluttede med baghånden. En flot og energisk aktion af Esbjerg-kaptajnen.

Med tre minutter tilbage af tredje periode, fik Esbjerg en gylden mulighed for at afgøre kampen i eget favør, da Anders Fisker blev udvist for en hooking. Pistilli fik da også chancen for vestjyderne, men forløsningen kom ikke i power play.

Det gjorde den til gengæld kort tid herefter, da Mario Lamoureux med 24 sekunder tilbage af kampen tog sagen i egen hånd, skar ind i banen og sendte pucken ind bag Seppänen til 4-3.

En bitter pille at sluge for et heroisk og godt kæmpende Gentofte-hold, som havde stor ære af kampen og som kombinerende godt og fik tilspillet sig en række gode muligheder. Men presset fra hjemmeholdet var lige en tand større, hvilket i sidste ende blev udslagsgivende.

Michael Binderup spillede en rigtig god kamp for vestjyderne, fungerede godt sammen med Bang og Holmberg i Esbjergs 3. kæde og indsatsen blev kronet med to scoringer, hvor især den første var en flot detalje af den arbejdsomme wing.

Hos gæsterne spillede Teemu Seppänen en fornem kamp og gjorde bestemt sit til at holde Gentofte inde i kampen. Især i 2. og 3. periode var presset på Gentofte til tider stort, men desværre for den dygtige finske keeper, så var han altså 24 sekunder fra at kunne give sit hold et point.