Semjonovs til Aalborg

Et gammelt og bekendt navn dukker op i den danske liga igen. Semjonovs. Denne gang dog ikke gode, gamle Alexandrs “Sasha” Semjonovs, men sønnen Romans Semjonovs, der har skrevet kontrakt med Aalborg Pirates for den resterende del af sæsonen.

Romans Semjonovs (21) har både svensk og lettisk statsborgerskab og er opvokset i IFK Arboga, hvor han også har tilbragt det meste af sin karriere – lige bortset fra enkelte afstikkere. Senest har han spillet Division I, Sveriges tredjebedste række, hvor han i indeværende sæson har leveret knapt et point i snit pr. kamp.

Romans Semjonovs kommer i storform, for han blev netop i weekenden matchvinder i Arbogas 4-2-sejr over Skövde, hvor han stod for to scoringer.

– Romans Semjonovs er søn af den tidligere lettiske landsholdsspiller Aleksander Semjonovs som spillede i AaB Ishockey 2007-08 sæsonen.

– Romans er en teknisk forward med et godt skøjteløb. Romans er trods sit lettiske pasopvokset i Sverige og dermed fra den svenske hockeykultur, hvorfor han vil have let ved, at falde ind i holdets spillesystemer samt socialt uden for banen, skriver Aalborg i en pressemeddelelse.

Hans far, Alexandrs “Sasha” Semjonovs er en af de bedste teknikere nogensinde i den danske liga, hvor han dukkede op i 90’erne i Vojens og siden vendte tilbage i 2006 for Herning og sæsonen efter (2007-08) for AaB Ishockey, inden han afsluttede karrieren i netop IFK Arboga.

Nu vender næste generation altså tilbage. Spændende, om Romans Semjonovs ophold bliver af længere karakter end bare nogle måneder.