Semjonovs-skifte til Aalborg var “en bombe”

Så sent som i søndags var Romans Semjonovs den bedste spiller og matchvinder, da IFK Arboga slog Skövde 4-2 og dermed bevarede håbet om at komme med i det sindrige playoffs-system, der eventuelt udmunder i en plads i kval-serien til Sveriges næstbedste række, Allsvenskan.

IFK Arboga spiller i Division I Västra – fortsättningserien – og her går det i korte træk ud på at blive blandt de to bedste for at forlænge sæsonen.

Med fire kampe tilbage og med fire point op til Enköping på andenpladsen – og dermed et reelt krav om minimum ni-ti point i de sidste fire opgør, var det på ingen måde optimalt for IFK Arboga at miste sin bedste mand.

Semjonovs er delt Arboga-topscorer med 11 point, og han var ligeledes topscorer for svenskerne i første del af turneringen – før jul – hvor han leverede 18 point i 22 kampe.

Derfor tøver den lokale avis Bärgslagsbladet/Arboga Tidning heller ikke med at bruge følgende rubrik om det, der ligner et stort tab for den lokale klub: Bomben: “Semlan” lämnar IFK, skriver avisen således om skiftet. Med “Semlan” som Semjonovs’ øgenavn.

– Roman fik en forespørgsel i 11. time for udenlandske transfers og valgte at forlade os. Vi ønsker ikke at stoppe ham på trods af den tilspidsede situation (holdet befinder sig i), skriver IFK Arboga på sin hjemmeside.

Romans Semjonovs har stort set tilbragt hele sin karriere i klubben, og har otte optrædender på diverse lettiske juniorlandshold at se tilbage på.