Semifinalerne: SønderjyskE snuppede Esbjerg

Sidste sæsons finale bliver den ene af denne sæsons semifinaler.

SønderjyskE valgte nemlig at møde Esbjerg Energy i den kommende bedst af syv-serie, og det efterlod Frederikshavn med aftenens vindere i kamp syv, Herning Blue Fox.

– Vi har lyttet til omklædningsrummet og kigget på resultaterne i grundspillet, sagde SønderjyskE-direktør Klaus B. Rasmussen til Jimmy Bøjgaard i TV2 Sport i aften efter dramaet i Kvik Hockey Arena.

SønderjyskE blev tidligt i sæsonen verfet ud af Metal Cup af lokalrivalerne, og tabte derefter den første grundspilskamp 1-2 efter straffeslag i Esbjerg. Derefter vandt SønderjyskE 3-2 hjemme og i dobbeltopgøret mellem jul og nytår blev det 2-0 ude og 3-1 hjemme i SønderjyskE-favør.

De forsvarende mestre vandt også den sidste grundspilskamp i Esbjerg med 4-1 og går dermed ind i serien med 13 point i grundspillet mod de kommende modstandere.

Men regnskabet er nu nulstillet.

Det samme gælder i serien mellem Frederikshavn og Herning, som også er en gentagelse af Metal Cup-kvarten, som Frederikshavn samlet vandt 4-3.

Derefter gik det løs i grundspillet. Frederikshavn vandt de to tidlige opgør: 3-0 i Herning og 4-2 i Frederikshavn.

I november vandt Herning 2-1 i overtid, og sidst på grundspillet vandt hvert hold 4-1 på udebane, så vi har altså en fordel til Frederikshavn i de to holds indbyrdes opgør.

Herning-spillerne får nu tre hviledage inden det første opgør i Scanel Hockey Arena.