Seldrup nød kampen og de mange skud

Foto: Jan Korsgaard

I går var Mathias Seldrup i den grad under beskydning i kampen mod Canada, som Danmark tabte med 1-6. Det var i sig selv ikke noget bemærkelsesværdigt resultat, til gengæld var skudstatistikken på 58-11 i canadiernes favør ret bemærkelsesværdig.

Den betød altså også, at Mathias Seldrup faktisk reddede 52 forsøg. Han stod med andre en fremragende kamp, men det var faktisk ikke første gang i karrieren, at Seldrup havde prøvet at få så mange pucke imod sig.

– Jeg havde en kamp mod USA ved U18-VM for nogle år siden, hvor jeg også havde 58 skud imod mig (rent faktisk 59 i en kamp, hvor Danmark tabte med 0-7, red,), men kampen mod Canada er helt klart en af de kampe i min karriere, hvor jeg har modtaget flest skud, siger Mathias Seldrup til FACEOFF-online.dk

Det havde været planlagt i et par dage, at førstemålmand Thomas Lillie skulle have en pause, så Mathias Seldrup var forberedt mentalt  og hyggede sig stille og roligt med at spille Xbox op til kampen.

– Jeg forventede selvfølgelig mange skud i aftes, men tænkte bare på det var en almindelig kamp, så jeg ikke blev alt for spændt. Jeg nød bare kampen og de mange skud.

-Gutterne foran mig arbejdede godt mod en svær modstander. Og stemningen bagefter var faktisk ok, selv om vi lige havde tabt. Canadierne spiller med en utrolig fart og både deres teknik og afslutninger er i verdensklasse. Det kan man ikke undgå at mærke, når man spiller mod dem, siger Mathias Seldrup.

– Nu glæder vi os til at slutte gruppen af med to gode kampe mod Sverige og USA. Og ender vi i en kvartfinale, kan alt ske, siger Seldrup.