Seks hold dyster om kvindernes DM i den kommende sæson

Foto: Palle Nørholm

Mens mange danske kvinder gør sig flot og godt i store udenlandske klubber, så kniber det lidt mere med at få gang i klubishockeyen herhjemme.

Vi skal helt tilbage til sæsonen 2007/08 for at finde den seneste sæson, hvor et andet hold end Hvidovre og Herlev vandt guld eller sølv, dengang var det Herning, der blandede sig i den evige kamp mellem de to københavnske storklubber. 

Det vil også være sensation, hvis andre hold end Hvidovre og Herlev snupper guld og sølv i den kommende sæson, selv om de jyske mandskaber måske kom en lille smule tættere på i fjor.

Lineuppen for den kommende DM-turnering er nu sat, og det bliver med nøjagtig de samme seks hold i damernes DM-turnering, som stillede op i fjor.

Herlev og Hvidovre skal dyste om det sjællandske mesterskab over otte kampe, mens Herning, Silkeborg, Odense og AaB Ishockey spiller om det jysk-fynske mesterskab, inden de to turneringer smelter sammen i DM-kval og finaleserie.

I sidste sæson vandt Hvidovre øst-mesterskabet, Odense vest-mesterskabet, mens Silkeborg sled sig til en bronzemedalje i DM-kvalifikationen. 

Der er et enkelt hold mere registreret i kvindernes turneringer: Gentofte Stars er med i 2. division på østsiden, hvor holdet møder reserverne fra Herlev og Hvidovre.