Eller-sejr, Hansen hamrede Canucks i gang

VANCOUVER, BC - JANUARY 27: The Edmonton Oilers play the Vancouver Canucks during their NHL game at Rogers Arena January 27, 2014 in Vancouver, British Columbia, Canada. Edmonton won 4-2. (Photo by Jeff Vinnick/NHLI via Getty Images)*** Local Caption ***

NHL- sæsonen blev i nat skudt i gang og det var med dansk deltagelse i to opgør. Lars Eller og Montreal Canadiens lagde for mod Toronto Maple Leafs i Air Canada Centre. Eller er til den nye sæson, lagt ud som wing i en kæde med stortalentet Alex Galchenyuk som center, og så nytilkommende Alexander Semin på den anden wing.

Det virker til det passer Eller udmærket med lidt mere offensiv frihed. Han var i hvert fald ophavsmand til et par store chancer og havde også selv et par skudforsøg uden dog at ramme målet. Montreal vandt opgøret med 3-1 og fik dermed en optimal start på sæsonen.

Eller fik 14.21 på isen hvoraf der både var spil i over og undertal og endte med +1 og 2 minutter i boksen for kampen. Montreal fik blandt andet 3 assists fra PK Subban og to mål fra kaptajn Max Pacioretty.

Hansens hammer
Jannik Hansens Vancouver Canucks besøgte Calgary Flames i sæsonpremieren, og det blev med Jannik Hansen i en af hovedrollerne. Hansen lagde nemlig for med sin scoring til 0-1 efter ca. 10 minutter af kampen.

Hvilket mål, der kom fra Hansens stav:

Efter at have modtaget en pasning i midtzonen gled Hansen inder over blå linie og derfra tordnede han pucken helt op i det korte hjørne. Generelt var kampen en underholdende en af slagsen og med over 70 skud på mål fra de to hold, var der rigeligt at holde øje med for tilskuerne.

Canucks forpagtede heldet og scorede et par mål på den konto, og derfor endte det med et ensidigt resultat på 5-1 til gæsterne, som dermed fik en drømmestart på en svær udebane.

Jannik Hansen sluttede med et mål og +2 for kampen, han havde tre skud på mål og spillede 13.40 minutter. Sedin-brødrene var i nogle skift sat sammen med Brandon Sutter, og det samarbejde så ud til virkelig at give pote, for alle tre spillere scorede i kampen og var afgørende for resultat.

Mestrene tabte
Chicago Blackhawks lagde ud i deres titelforsvar på hjemmebane mod NY Rangers, som tog en 3-2-sejr med hjem.
Blackhawks dominerede ellers skudstatistikken og spillede ikke dårligt, men rigtig hul på en velspillende Henrik Lundqvist kunne de ikke få.

I nattens sidste kamp var der “lokalopgør” i Californien, da Los Angeles Kings åbnede sæsonen hjemme mod San Jose Sharks. Her var det gæsterne, som løb med det hele, da de vandt hele 5-1.

Kings så generelt ikke godt ud og præsterede kun 20 skud mod Martin Jones i Sharks målet, der dermed fik en flot sejr mod sin tidligere klub. San Jose Sharks nyudnævnte kaptajn Joe Pavelski lavede et mål og to assists og gik dermed forrest på vej mod sejren.

Nattens resultater:
Toronto Maple Leafs – Montreal Canadiens 1-3
Chicago Blackhawks – New York Rangers  2-3
Calgary Flames – Vancouver Canucks 1-5
Los Angeles Kings – San Jose Sharks 1-5