Sejr over Herning til Murray i Aalborg

Aalborg Pirates – Herning Blue Fox 2-0 (1-0, 0-0, 1-0) Det var Garth Murrays trænerdebut, og det var i et revancheopgør af sidste sæsons finale. Murray havde ikke ændret det store i kæderne til aftenens opgør, hvor Sebastian Brinkman dog var tilbage på holdet efter sin skadesperiode. Kun Julian Jakobsen manglede for Aalborg til kampen, mens det kun var forward, Daniel Nielsen, der manglede hos Herning Blue Fox til kampen.

Inden kampstart blev Tobias Ladehoff kåret af Pirates Support som januar måneds bedste spiller, mens Ronan Quemener blev hyldet for sine første 100 kampe for Aalborg.

Aalborg kom ud til 1. periode med meget mere fart i skøjterne, end man havde set i de seneste kampe. Aalborg fik kampens første powerplay, og selvom det ikke blev til scoring, så var der optræk til det i flere omgange. Thomas Spelling fik en stor mulighed, da han fintede sin direkte modstander, og kom alene mod Simon Nielsen, men Nielsen blev den store i den duel.

Herning havde også sit pres på Aalborgs defensiv, men Herning blev holdt meget til skud fra distancen, der ikke gav de store chancer foran Quemener. Aaron Harstad havde en gylden mulighed, mens hans styring gik lige forbi den ene stolpe.

Kort tid senere havde Quemener ikke kontrol over, hvor pucken var, hvilket skabte en stor mulighed for Herning, men Aalborgs spillere var hurtigt til at blokere skud, mens Quemener kom på plads igen.

Det var Aalborg, der scorede kampens første mål, da Cam Braes fik sendt pucken forbi Simon Nielsen. Det startede ellers ikke optimalt, da Aaron Harstad mistimede sin første aflevering, men fik den sendt afsted i anden omgang. Thomas Spelling havde mulighed for 2-0, mens hans skud ramte ydersiden af stolpen og røg ud i spil.

Herning fik en sidste mulighed i perioden, hvor Joonas Riekkinen og Kristoffer Astorp kom afsted i to mod en, men Riekkinen sendte skuddet direkte i maven på Quemener.

1-0 til Aalborg efter 1. periode kunne man ikke sætte det store på, selvom det var Herning, der vandt skudstatistikken med 6-8, men det var mere grundet, at Aalborg ikke ramte indenfor målrammen.

Starten af 2. perioden var lidt komisk, da Quemener endte på bagdelen, da han var bag mål, og han måtte tage en udvisning for ulovlig blokering. Hernings powerplay fik spillet pucken rundt uden, at de kom til de helt store muligheder.

Aalborg kom i deres andet powerplay i kampen, hvor man havde mulighederne for at komme yderligere foran, men det var Nielsen, der var på pletten i Hernings mål. Herning havde en god mulighed ved styring fra Markus Jensen, men Quemener på det rette sted med redning.

Mens Herning havde powerplay var Aalborg kort overgang en spiller for meget på isen, men Spencer Humphries opdagede det ved modsatte blå og satte turboen på forbi to dommere, der ikke fløjtede den.

Da Aalborg blev fuldtallige skøjtede Iversen direkte ud til i udskiftningsboksen, hvor der hoppede to Aalborg spillere ind, og korrekt udvisning for en spiller for meget på isen. Herning fik pucken i nettet i powerplay, men hoveddommer Michael Nielsen dømte ikke mål, da han vurderede, at Lasse Lassen skubbede Quemener i målet, mens han havde pucken.

Stadig 1-0 til Aalborg efter 2. periode, hvor Herning var kommet bedre med og kom til flere gode muligheder.

Herning fik hurtigt periodens første powerplay, hvor de fik sat et stort pres på Aalborg, der havde store problemer med at få spillet pucken ud af zonen. Aalborg fik efterfølgende lagt et pres på Herning, og Sebastian Brinkman havde et godt skud på mål, men Simon Nielsen nåede at flytte sig ind i skudlinjen og redde chancen.

Herning havde store problemer med Aalborgs presspil, som deres gode fart gjorde muligt. Presset gav flere gode muligheder, men de små marginaler i afslutninger gjorde det svært for Aalborg at få pucken over stregen bag Simon Nielsen.
Kelin Aisworth havde muligheden, men hans skud ramte ydersiden af stolpen, hvor Simon Nielsen så ud til at være chanceløs, hvis den havde ramt indenfor stolpen.

Mod slutningen af perioden kom Herning bedre og bedre med, og de kom til flere chancer, men pucken kom ikke over stregen.

Herning satsede med timeout og uden Simon Nielsen i mål, men inden de fik sat et powerplayspil op, så blev det til 2-0, da Thomas Spelling sendte pucken ned i det tomme mål.

Den resterende tid løb af uret, og Garth Murray kunne notere sig en sejr i sin debutkamp som cheftræner. Den sejr kunne man ikke sætte det store på, da Aalborg var det bedste hold set over hele kampen.