Sean Wiles på toppen i Odense-sejr

Rødovre Mighty Bulls-Odense Bulldogs 2-3 (0-1,2-1,0-1) Odense Bulldogs er med dagens sejr i Rødovre for alvor inde i slaget om top fire-pladserne. Fynboernes Sean Wiles var den helt store individuelle faktor dagens match på Vestegnen.

Rødovre tog til dagens opgør imod et sultent Odense-hold, hvor begge hold i første periode spillede lidt afventede og meget disciplineret.

Hjemmeholdet var tæt på at bringe sig foran, da Bruggisser nede bag Odenses mål sendte en pasning lige ind til en helt fri Chistyakov, som dog hamrede pucken lige i maven på Galansky.

Odense var dog mest dominerende i perioden, og i det 18. minut leverede Sean Wiles en stærk individuel præstation og fik sat den første puck ind i målet. Wiles opsnappede pucken i midtzonen, satte turbo på skøjterne og sendte pucken ind over stregen tæt inde foran kassen.

Rødovre startede anden periode stærkt og trak en udvisning til Odenses Hardarsson. Powerplayet blev sat fornuftigt op, Bruggisser sendte en puck på tværs i zonen til Karvinen, som smart sendte pucken videre til en helt fri Sass, som med et lille prik sendte pucken i mål. 1-1.

Der var dog også muligheder til Odense i den anden periode, hvor et simpelt koks i midtzonen, var tæt på at koste dyrt for hjemmeholdet. Sean Wiles havde igen fundet de hurtige skøjter frem og stormede en mod en ned til Ridderwall, som sikkert tog forsøget fra Wiles med griberen.

Det afventede spil fra første periode, var nu helt droppet af begge hold. Midtvejs i kampen blev der presset så hårdt på fra begge hold at selv udskiftninger nærmest blev en umulighed. Men i begge ender stod to mirakelmænd og lukkede af på de mange forsøg.

Odense trak dog det længste strå i blandt de mange chancer, og McDonough fik pludselig tippet en puck videre ind foran et tæt befolket Rødovre mål. Et lidt pludseligt mål, der opstod ved en masse klumpspil.

Få minutter efter var der gevinst i den anden ende, da Karvinen nærmest hypnotiserede Galansky i Odensemålet og trak pucken rundt om mål. Galansky var helt væk fra målet, men en Odense skøjte reddede i første omgang, indtil Chistyakov kastede sig fremad og igen blev pucken prikket over målstregen.

Den anden periode sluttede med stor dramatik, da Bjerrum stødte direkte ind i Ridderwall uden chance for at bremse. Rødovre beskyttede målmanden og Mitchell lod igen temperamentet løbe af med sig og tog en svingom med Asperup, med en badebillet til begge til følge.

Odense startede derfor også i undertal for Bjerrums interference, kort tid efter måtte Daugulis også en tur til afkøling. Rødovre formåede ikke at udnytte overtalssituationerne, selv om skuddene haglede rundt om ørerne på Galansky.

I stedet var det i den anden ende Sean Wiles, der endnu engang fik understreget sin betydning for Odense. Han fik en perfekt pasning til bladet fra Hardarsson og sendte iskoldt pucken ind bag Ridderwall.

Rødovre fik i de sidste 5 minutter endnu en mulighed i overtal, da Odenses Søren Pedersen måtte ud for en holding. Dog lykkedes powerplayet bare ikke rigtig og Odense-forsvaret kæmpede med alt hvad de havde. Derfor trak Odense sig også fra kampen som sejrsherrer i en tæt og nervepirrende dyst.

Odenses Sean Wiles markerede sig i dag så tydeligt, at titlen som bedste mand må tilfalde ham, med stort drive, eget initiativ var han en afgørende faktor for Odenses sejr.